Vysoce zpracovaná jídla z fastfoodů a rychlých občerstvení nebudou nikdy zdraví prospěšná. Nicméně čas od času, pokud jinak dodržujeme nutričně vyvážený a pestrý jídelníček, nám jeden pokrm určitě ani neublíží. Dbejte na to, abyste k večeři nekonzumovali těžká jídla. "Za tučná a těžko stravitelná jídla lze považovat pokrmy bohaté na cukry a tuky. Příkladem může být třeba smažený řízek či sýr s hranolky, husa a kachna s knedlíky, burger, prorostlá krkovice, omáčky zahušťované smetanou a moukou, uzeniny, sladká smažená jídla jako vdolky, lívance, jídla z fastfoodů apod. Nejde však jen o tučné potraviny, ale také jakou zvolíme kuchyňskou úpravu potravin. Nejšetrnější je vaření v páře, dušení, pečení na sucho v troubě. Důvodem, proč se těžkým jídlům vyhnout vyjma nulové výživové hodnoty a vysokému podílu tuku či cukru, je jejich těžká stravitelnost, což je u večeře hodně podstatné," vysvětluje nutriční specialistka Kateřina Šimková.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.