reklama
 

Raw, vegan nebo bio: Co znamenají tato označení a proč byste to měli vědět

Halal

Za halal potravinu se označuje jakýkoli výrobek, který je certifikovaný muslimskou obcí podle jasných náboženských pravidel. 

Mezi zakázané potraviny patří například vepřové maso, krev, uhynulá zvířata, hmyz, obojživelníci, alkohol a další. 

Nejkontroverznější halal potravinou je halal maso, které je získáváno ke zvířatům velice krutým způsobem. Zvíře musí být podříznuto muslimem bez předchozího omráčení, za doprovodu modlitby. Zvíře je při porážce při plném vědomí, proto je tento způsob usmrcení v některých zemích zakázán. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama