reklama

Jahodové dezerty této sezony: Zapomeňte na bublaninu a knedlíky

Jahodové brownie

Ingredience

  • Vejce: 4 ks
  • Cukr krupice: 280 g
  • Vanilkový cukr Vitana: 20 g
  • Rozpuštěné máslo: 210 g
  • Hořká čokoláda: 400 g
  • Mouka hladká: 100 g
  • Čerstvé jahody: 50 g
  • Poleva kakaová Vitana 2 sáčky = 200g
  • Čerstvé jahody: 100 g

Postup

  1. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny při nízké rychlosti.
  2. V rozehřátém másle rozpustíme čokoládu.
  3. Ručně metličkou přimícháme do vyšlehaných vajec.
  4. Nakonec přimícháme mouku a nakrájené jahody.
  5. Nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče 30 x 20 cm.
  6. Pečeme 25-30 minut na 170 °C.
  7. Necháme vychladnout a připravíme si polevu.
  8. Kakaovou polevu Vitana připravíme dle návodu.
  9. Nakrájené brownie ozdobíme nakrájenými jahodami a polijeme kakaovou polevou.

Tip: Připravte si brownie den dopředu, bude se lépe krájet.

Z jahod můžete připravit i tuto skvělou bublaninu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama