reklama

Dnes je Světový den zdraví: Co pro sebe můžete denně udělat

Zařaďte "céčko", a co jde, snězte syrové

Důležitým vitaminem v období chřipek a nachlazení je "céčko", kterého odborníci doporučují přijmout 60-100 mg za den. Výraznými přírodními zdroji jsou sušené šípky, paprika, brokolice, kapusta, zelená petrželka, pomeranč nebo třeba zelí. Z potravin získá tělo krom vitaminů také minerály, vlákninu nebo vodu. Co lze sníst syrové, zbytečně tepelně neupravujte. Nezapomeňte zařadit také ořechy pro obsah a vhodnou kombinaci zdraví prospěšných tuků. Dobrou volbou je i chilli, obsahující kapsaicin, který zahřívá a pomáhá zbavovat tělo hlenu z dýchacích cest. Pravidelnou součástí stravy by měly být i zakysané výrobky bohaté na probiotika, dobrou službu vašemu zdraví udělají i tzv. "živé" potraviny, například mléčně kvašená zelenina.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama