reklama

2014: Rok mizerného sexu? Češi nesouhlasí!

Angličané "to" dělají pořád méně. Může za to práce, finanční stres a domácí mazlíčci. Překvapivéje, že ačkoli Češi obvykle patří spíš k méně spokojené části lidstva, ohledně milostných hrátek si nestěžují.

Foto: Isifa/Thinkstock

Angličané "to" dělají pořád méně. Mohou za to dlouhé hodiny v práci, finanční stres a v neposlední řadě domácí mazlíčci. Alespoň podle průzkumu, který nedávno na ostrově proběhl.

Překvapivé v té souvislosti je, že ačkoli Češi obvykle patří spíš k méně spokojené části lidstva, ohledně milostných hrátek si nestěžují. Podobně zaměřený letošní výzkum agentury STEM/MARK ukázal, že procento lidí spokojených se svým intimním životem je u nás podstatně vyšší než v zahraničí.

Můžou za to mazlíčci

Výsledky průzkumu pro společnost Voucher Codes Pro publikoval deník Daily Mail. Podle něj má letos ve srovnání s loňským rokem 41 % Angličanů méně sexu. Přitom si jich celkem 58 % stěžuje, že by se cítili lépe, kdyby milostných hrátek přibylo. A celých 43 % se obává, že je protějšek opustí, pokud se mu nebudou častěji intimně věnovat.

Doporučujeme: Nejzvláštnější fakta o sexu a lásce. Pobaví i poučí

Za jeden z hlavních důvodů nepříznivých statistik považují nedostatek soukromí. Mnoho lidí totiž sdílí postel se svými pejsky a kočkami, což není ideální cesta, jak vrátit romantiku do vztahu.

Špatné také je, že lidé tráví stále víc času v zasedací místnostech než v posteli. Pracovní přetížení a strach z nedostatku peněz jsou dalšími spolehlivými cestami, jak nastolit manželský nesoulad.

Pět největších odpuzovačů sexu

  • finanční starosti 37 %
  • delší doba v zaměstnání 34 %
  • zvířecí mazlíčci v posteli 31 %
  • příliš velká únava z aktivního sociálního života 29 %
  • hádky kvůli nejistotě 20 %

Frekvence stejná, pocity jiné

Statistiky ukazují u Britů nespokojenost, nicméně s frekvencí milování na tom ostrované nejsou tak zle. Užívají si ho v průměru dvakrát týdně, tedy stejně často jako Češi. Ti však v průzkumu STEM/MARK vyjádřili spokojenost se svým sexuálním životem v 57 % a s aktuálním partnerským vztahem dokonce v 77 %. Více než samotný sexuální soulad si potom cení psychickou pohodu a otevřenou komunikaci.

Nicméně i Češi a Češky prožívají chvíle celibátu. Ženy nejčastěji odmítají sex kvůli únavě, bolestem hlavy a přepracování. Celá třetina se pak manželským povinnostem vyhýbá předstíráním spánku. U mužů představují hlavní důvod odmítnutí sexu únava a stres v práci. Jak situaci napravit?

Vraťte romantiku do vztahu!

  • Čerstvě povlečte: Velká postel, voňavé polštáře a jen vy dva. Žádný počítač, žádná zmrzlina a rozhodně ne vaše milovaná doga!
  • Buďte krásná: Dobrý vzhled je základem sebevědomí. Když žena připadá sexy sama sobě, připadá tak i mužům. Nemusí být zrovna královnou krásy, ale čerstvě umyté vlasy a sexy noční košilka fakt fungují.
  • Pryč se stereotypem: Jen u 10 % dlouhodobě se milujících párů probíhají v mozku stejné chemické procesy jako u čerstvě zamilovaných. Dělejte si proto ze sebe legraci, překvapujte se, vymýšlejte hlouposti. Vyměňte misionářskou polohu za hedvábná pouta...
  • Hoďte starosti za hlavu: Povídejte si a dotýkejte se, užívejte si toho druhého. Važte si svého partnera - je přece úžasné najít někoho, kdo s vámi chce zestárnout! Starosti nechejte na zítřek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ženský orgasmus: Jen slepá ulička vývoje?

Tajemství šťastného manželství: Spěte doma nazí!

Nejplodnější matka světa porodila 69 dětí

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama