reklama

Vyzkoušejte originální recepty z pořadu Prostřeno

Uvařte si v neděli netradiční menu. Máme pro vás recepty z pořadu Prostřeno!

Foto: Profimedia.cz

Tento týden jsme vám sestavili menu z několika hostin, které připravili soutěžící v pořadu Prostřeno. O 40 tisíc bojují pouze mladé dámy a jejich recepty jsou svěží a netradiční.

Výborný uzený losos, nebo netradiční zákusek Profittero? Vyzkoušejte jednotlivé recepty a udělejte své rodině o víkendu radost tím, že na stůl dáte něco originálního. Pořad Prostřeno můžete sledovat každý všední den na Prima family od 18:00 hodin.

Uzený losos s cottage a koprem

Nákupní seznam: 200 g lososa, 2 kelímky sýru cottage, 1 svazek kopru, olivový olej, sůl

Na tento recept si uzeného lososa pokrájíme na menší kousky. Pozor nesmí být rozsekaný na kaši, protože z něj neděláme tatarák, měli bychom cítit jednotlivé kousky. Rybu si přelijeme olejovou zálivkou spolu s koprem. Stejně tak ochutíme sýr cottage koprem. Olej do sýru nedáváme. Na závěr cottage osolíme a podáváme k rybě s oblohou, kterou můžou být opečené tousty.

Azu po tatarsku

Nákupní seznam: 650 g vepřové kýty, bobkový list, sůl, pepř, 4 lžíce kečupu, 150 g cibule, 2 lžíce rajského protlaku, 4 kusy okurky, 70 ml oleje, pepř v celku, 3 lžíce hladké mouky

V hrnci si na oleji orestujeme cibulku a přidáme maso. Vše necháme důkladně zatáhnout a osmahnout. Dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě. Po vydušení maso zapražíme moukou a podlijeme vodou. Přidáme koření a ještě dusíme dokud maso není měkké. Před koncem přidáme kečup a rajský protlak. Na závěr dochutíme nakrájenými okurkami. Maso podáváme s dušenou rýží.

Profittero

Nákupní seznam: 250 ml vody, 60 g másla. 125 g hladké mouky, 1 špetka soli, 3 vejce, 1 čokoláda na vaření, trochu mléka, ořech másla na polevu, 1 pudink, 500 ml mléka, cukr moučka, vanilkový lusk

Vodu a máslo si zahřejeme v kastrolu. Když voda začne vřít, přidáme špetku soli a prosetou mouku. Mícháme tak dlouho, až se těsto bude odlepovat od hrnce. Vše sundáme z plotny a přendáme do misky. V druhé misce si připravíme rozšlehaná vejce a zapracujeme je do vychladlého těsta. Naplníme si cukrářský pytlík a vytvoříme na pečící papír věnečky, šneky nebo pusinky. Těsto pečeme 20 minut na 220 stupňů. Teplotu stáhněte a nehte pusinky dojít v teple, aby nespadlo.

Krém si připravíme z pudingu, který uvaříme v mléce a ocukrujeme dle své chuti. Na zjemnění můžeme přidat kousek másla a nakonec i semínka vanilky. Puding necháme vychladnout. Po upečení dortík rozkrojíme a spodní část naplníme krémem a spojíme. Na závěr si rozpustíme čokoládu na vaření ve vodní lázni. Čokoládu nastavíme trochou másla a mlékem, aby zřídla. Pusinky do čokolády namáčíme a podáváme za tepla.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama