reklama

Uvařte si s moderátorkami VIP zpráv Prima TV

Tentokrát si v pořadu VIP Prostřeno zavařily moderátorky VIP zpráv Prima family.

Pravá italská pizza.
Pravá italská pizza. | Foto: Reuters

Mladistvé a moderní menu? Vyzkoušejte recepty z VIP Prostřeno, kde se tento týden předvedly moderátorky Prima Family. Vařily moderní kuchyni i starou dobrou pečenou kachnu.

VIP Prostřeno můžete sledovat každé úterý a čtvrtek na Prima family ve 20:00 hodin. Ochutnejte nové recepty a vyzkoušejte je o víkendu. Překvapte svou rodinu.

 

Fazolová pohádka Terezy Jemelíkové

Budete potřebovat:

  • 1 konzervu červených fazolí
  • 6 velkých rajčat
  • 55 stroužků česneku
  • 1 větší cibulku
  • 1 lžíci smetany
  • 1 pálivou papriku
  • 1 kostku bujonu
  • 50 g slaniny

Fazole si namočíme den předem. Dáme si vařit bujon do vody. Zatím si spaříme a oloupeme rajčata a nakrájíme slaninu na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Spolu s cibulí ho orestujeme a vysypeme pálivou papriku a znovu orestujeme. Přidáme rozmixovaná loupaná rajčata a tento základ dáme k fazolím do vývaru a vaříme do měkka. Pak do hrnce přidáme lžíci smetany a servírujeme posypané sýrem.

 

Musaka podle Andrejky Kosťálové

Budete potřebovat:

  • sůl, pepř
  • 2 lilky
  • 5 větších brambor
  • mleté maso
  • 2 velká rajčata
  • plechovku drcených rajčat
  • 1 cibuli
  • oregano
  • olivový olej
  • máslo
  • hladkou mouku
  • mléko
  • 200 g eidamu
  • 2 vejce
  • muškátový oříšek

Lilky a brambory si nakrájíme na kolečka a pomažeme olivovým olejem a necháme asi 15 minut péct v troubě na 180 stupňů Celsia. Na olivovém oleji si opečeme cibulku a mleté maso. Směs osolíme, opepříme a přidáme oregano. Pak do masa přidáme 3 lžíce drcených rajčat a nastrouháme do směsi. Necháme 20 minut dusit. Pak dáváme do misky brambory, masovou směs, lilky a tak střídáme. Hořejšek pokryjeme bešamelem. Na bešamel si rozpustíme máslo a přidáme mouku. Jíšku pak zaléváme mlékem do zhoustnutí. Opepříme, osolíme a nastrouháme do bešamelu eidam. Bešamel dáme nahoru na směs do pekáčku a vše pečeme na 180 stupňů asi půl hodiny do zhnědnutí bešamelu.

 

Šlehačkový dort s jahodami z rukou Lenky Špillarové

Budete potřebovat:

  • 1 balení dětských piškotů
  • 1 kompotované jahody
  • 2 smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky

Smícháme šlehačku se ztužovačem. Do formy si dáme piškoty a na to dáme celé nebo pokrájené jahody a následně šlehačku. Vrstvíme tak, aby poslední částí byla šlehačka. Plnou formu dáme vychladit a ztuhnout do lednice. Pokud pospícháte, můžete dát dort na chvíli do mrazáku.

 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama