reklama

Uvařte si podle receptů slavných celebrit

Máte rádi recepty z pořadu Prostřeno? Vyzkoušejte, jak vařila ve VIP Prostřenu Dáda Patrasová nebo Světlana Nálepková

Světlana Nálepková
Světlana Nálepková | Foto: Jiří Herman/www.hermina.cz

Na období letních prázdnin si Prima TV připravila opravdovou kuchařskou bombu. Od pondělí do čtvrtka můžete sledovat VIP Prostřeno, kde vaří známé osobnosti z oblasti zábavy, televizní herci, zpěváci, modelky nebo moderátoři.

Tento týden spolu vařili Dáda Patrasová, herečka a zpěvačka Světlana Nálepková. Čtveřici doplnila dětská hvězda Michaela Kudláčková a herečka Vlasta Žehrová, kterou můžete znát ze seriálu Ordinace v růžové zahradě. Podle jejich receptů jsme pro vás sestavili víkendové menu.

Pad Thai Světlany Nálepkové

Nákupní seznam: 200 g rýžových nudlí, 150 g pancetty, olej, 100 předvařených a oloupaných krevet, 2 stroužky česneku, 2 chilli papričky, 3 lžíce rybí omáčky, 3 jarní cibulky, citronová šťáva, lžíce hnědého cukru, lžička soli, 2 lžíce nasekaných arašídů., 2 vejce

Podle návodu uvaříme nudle a hotové je přelijeme studenou vodou. Ve woku nebo na pánvi si zpěníme na oleji chilli, česnek a nakrájené krevety. Zprudka opečeme a přidáme jarní cibulku, chilli a chvíli pečeme. Přidáme hotové nudle a dochutíme rybí omáčkou, citronovou šťávou, cukrem a dozdobíme nasekaními oříšky. Směs dáme pryč a na pánvi uděláme vajíčka, která zapracujeme do již hotové směsi. Směs s vejci mícháme, dokud nejsou hotová.

Pohlreichova líčka z rukou Dády Patrasové

Nákupní seznam: 1 kg telecích líček, 4 kusy jehněčích kolínek, sůl, pepř, láhev dobrého červeného vína

Na pánvi si opečeme osolené a opepřené maso. Restujeme maso ze všech stan, aby nám krásně zezlátlo. Potom vše zalijeme červeným vínem a necháme v kastrolu vařit. Šťáva se postupně redukuje až do chvíle než je maso měkké. Pamatujte na to, že jehněčí kolínka trvají trochu déle. Vše podáváme s opečenou zeleninou a nejlépe s opečenými bramborami.

Dietní tvarohový dort Vlasty Žehrové

Nákupní seznam: 500 g nízkotučného tvarohu, 3 vaječné bílky, 2 sáčky želatiny, šťáva z jednoho citronu, 4 lžíce hroznového nebo umělého cukru, hrst jahod.

Bílky oddělené od žloutků vyšleháme v tuhý sníh. Zatím si připravíme želatinu, kterou rozpustíme dle návodu na obalu a na závěr přidáme šťávu z citronu. Vychladlejší želatinu smícháme s tvarohem. Podle chuti osladíme a vmícháme ušlehané bílky. Směs nalijeme do misky a necháme v ledničce vychladnout. Jahodami zdobíme před konzumací, nebo je přidáme rovnou do směsi. Dort můžete nechat jednu hodinu tuhnout v mrazáku.

 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama