reklama

Recepty z VIP Prostřeno jsou tu! Dobrou chuť

Lahodné recepty z VIP Prostřeno jsou tu. Udělejte si super víkendové menu

Foto: philips.cz

Uvařte si v mrazivém předvánočním počasí luxusní víkendové menu. Připravili jsme pro vás recepty z pořadu VIP Prostřeno, které vás zahřejí nejen na těle, ale i na duši.

VIP Prostřeno můžete sledovat každé úterý a čtvrtek ve 20:00 na Prima family. Tento týden vařili hvězdy z muzikálu. Z jejich receptů vám určitě bude do zpěvu.

Bramborový krém podle Magdy Malé

Budete potřebovat:

  • 700 g brambor
  • sůl a pepř
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 100 g bílé části pórku
  • 100 ml smetany
  • 50 g šunky
  • kousek másla

Cibuli a pórek zpěníme na másle a přidáme brambory a mrkev na kostičky. Zalijeme vodou a přidáme česnek a necháme v mírně osolené vodě uvařit doměkka. Rozmixujeme a přidáme smetanu a podle potřeby vodu. Dochutíme solí a pepřem a zdobíme nakrájenou a osmaženou šunkou a zelenou částí pórku

Grilované srnčí hřebínky s hadím mořem od Mariana Vojtka

Budete potřebovat:

  • 1 kg srnčího hřbetu
  • rozmarýn, česnek
  • sůl a pepř
  • šalotku
  • olivový olej
  • 1 kg černého kořenu
  • sůl, pepř
  • 200 g hráškového lusku
  • 1 kus másla
  • telecí omáčku

Srnčí maso očistíme a naložíme na dva dny do oleje, česneku, pepře a čerstvých bylinek. Maso si pak zprudka opečeme a dáme na 15minut do vyhřáté trouby na 180 stupňů.  Očistíme si černý kořen a vložíme do studené vody s citronem. Před podáváním ho povaříme v osolené vodě. Hráškové lusky orestujeme na másle a přidáme černý kořen. Maso podáváme s telecí omáčkou.

Sladký polibek Terezy Mátlové

Budete potřebovat

  • 210 ml mléka
  • 50 ml smetany
  • 3 žloutky
  • 3 lžičky cukru
  • 1 vanilkový lusk

Ohřejeme si mléko, ale nesmí se vařit. Vanilkový lusk rozkrojíme a vyškrábeme zrníčka a dáme do mléka. Žloutky dáme do mísy s cukrem a vyšleháme do pěny. Smícháme s teplým mlékem a zamícháme a přendáme do misek. Ponoříme do horké vodní lázně a dáme péct do trouby na 160 stupňů asi na 15 minut. Dáme  vychladit do ledničky. Nakonec flambovací pistolí zkaramelizujeme cukrovou krustičku a podáváme.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama