reklama

Recepty z nedělního grilování se Zdeňkem Pohlreichem

Protože přichází sezóna letního grilování, přiučte se něco nového od Zdeňka Pohlreicha a překvapte svou rodinu nebo známé.

Foto: FTV Prima

Protože přichází sezóna letního grilování, přiučte se něco nového od Zdeňka Pohlreicha a překvapte svou rodinu nebo známé novými pochoutkami z grilu. Tady jsou šéfovy recepty z nedělní školy vaření pořadu Rozpal to, šéfe!.

Tortilla margherita

Ingredience:

  • tortilly
  • drcená rajčata
  • mozzarella
  • oregano
  • bazalka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. Nejdříve si připravíme omáčku: drcená rajčata osolíme, opepříme, přidáme špetku oregana a promícháme.

2. Tortillu potřeme olivovým olejem, pak drcenými rajčaty a rozlámeme na ni mozzarellu. Vložíme do grilu, ve kterém jsme nechali rozehřát kámen na pizzu. Po chvíli tortillu vyndáme, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a pokapeme olivovým olejem.

Vepřová panenka plněná mandlemi

Ingredience:

Postup:

1. Spařené mandle nasekáme nadrobno a vložíme do misky. Přidáme k nim nakrájenou pomerančovou kůru, rozmarýn, lžičku medu a promícháme.

2. Panenku rozřízneme, osolíme, opepříme a potřeme mandlovou náplní tak, aby kraje zůstaly volné. Pokapeme pomerančovou šťávou, ohneme kraje a zarolujeme. Roládu přichytíme nití, znovu opepříme a osolíme.

3. Vložíme do grilu a necháme péct ze všech stran asi 10 minut. Hotovou pečeni zabalíme na chvíli do alobalu, aby byla šťavnatá. Pak vyndáme, nakrájíme na plátky a podáváme.

Meruňkový kečup

Ingredience:

  • sušené meruňky
  • žlutá paprika
  • 1 dcl vody
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • jablečný ocet
  • cukr
  • hořčičné semínko
  • sůl

Postup:

V hrnci rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm cibuli a česnek nakrájený nadrobno. Pak přidáme nakrájené sušené meruňky, které jsme nechali namočit ve vodě. Ochutíme hořčičným semínkem, jablečným octem a nakrájenou grilovanou paprikou bez slupky. Osolíme, podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a necháme 20 - 25 minut povařit. Potom přisypeme cukr a dle potřeby dochutíme.

Grilovaný tuňák s česnekovými bramborami

Ingredience:

  • steak z tuňáka
  • 1/2 chilli papričky
  • olivový olej
  • petrželka
  • pepř
  • sůl

Na brambory:

  • brambory grenaille
  • máslo
  • česnek
  • rozmarýn
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. Nejdříve připravíme česnekové brambory: brambory umyjeme, položíme na alobal, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, přidáme trochu másla, rozmarýn a nasekaný česnek. Zabalíme a necháme péct na grilu.

2. Steaky z tuňáka osolíme a opepříme z obou stran a potřeme je olivovým olejem. Vložíme je na rozpálený gril a opékáme maximálně 2 minuty z každé strany. Mezitím si připravíme marinádu: v misce smícháme olivový olej, nakrájenou chilli papričku a petrželku.

3. Steaky vyndáme z grilu, potřeme je marinádou a podáváme s pečenými bramborami posypanými čerstvou petrželkou.

Krémové banány

Ingredience:

  • 4 banány
  • mascarpone
  • rum
  • 1/2 limetky
  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr
  • skořice

Postup:

1. Z banánů odkrojíme stopky a dáme je péct z obou stran na menší žár. Mezitím si připravíme krém: v misce smícháme mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr, skořici, kapku rumu a šťávu z limetky. Krém promícháme a případně dochutíme.

2. Banány vyndáme z grilu, odstraníme slupku, nandáme na talíř a podáváme s krémem a listem meduňky.

Zdeněk Pohlreich se snažil naučit vařit národ v pořadu Česko vaří s Pohlreichem živě a naposled v úspěšném pořadu Rozpal to, šéfe!. Před tím se pokusil napravit české restaurace v Ano, šéfe!. Za gril se postavil v několika dílech pořadu Šéf na grilu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recepty od Pohlreicha: Pochoutky z hovězího masa

5 receptů Zdeňka Pohlreicha na grilování s vůní Asie

Delikátní sýrové pochoutky od Zdeňka Pohlreicha

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama