reklama
 

Recepty na domácí zmrzlinu. Jde to i bez zmrzlinovače!

Čokoládová, vanilková, malinová a oříšková. 4 recepty na nejoblíbenější zmrzliny! Jde to i bez zmrzlinovače!

Foto: ISIFA/Thinkstock

Léto a zmrzlina? Perfektní osvěžující kombinace. Vybrali jsme 4 recepty nejoblíbenějších příchutí. Připravte si doma čokoládovou, vanilkovou, malinovou a oříškovou zmrzlinu.

Kopečková, nebo točená? Nejlepší je domácí s oblíbenými surovinami. Okouzlete celou rodinu a kamarády dezertem, který nikdy nezklame! Jde to i bez zmrzlinovače.

Smetanová vanilková zmrzlina

Budete potřebovat:

  • 200 g cukru moučka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 45 ml mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 vanilkový cukr
  • 7 žloutků
  • 2-3 lžíce strouhané čokolády

Žloutky utřeme s oběma cukry do světlé pěny. Vanilkovou dužinu povaříme v mléce smíchaném se smetanou. Pak vše přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

Čtěte také: Pivní zmrzlina: Bude chutnat dětem?

Vychladlou směs můžeme smíchat s čokoládou a v misce vložíme do mrazáku asi na 2 hodiny. Smetanová zmrzlina s čokoládou je zážitkem pro naše chuťové buňky. Podávejte ji s čerstvým ovocem a trochou domácí šlehačky.

Domácí čokoládová zmrzlina

Budete potřebovat:

  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 50 g nerafinovaného cukru
  • 100 g čokolády na vaření
  • 285 ml plnotučného mléka
  • 30 g kakaa

Mléko s cukrem přivedeme k varu a poté do něj vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a prosáté kakao. Směs už dále nevaříme a mícháme až do úplného rozpuštění čokolády.

Mezitím, co základ bude chladnout, si ušleháme smetanu, kterou s krémem opatrně smícháme. Připravenou zmrzlinu vlijeme do vhodné nádoby a dáme zamrazit. Během 5 hodin ji několikrát promícháme. Servírujeme se snítkou máty a šlehačkou.

Oříšková zmrzlina

Budete potřebovat:

  • 1 l mléka
  • 30 dkg cukru krupice
  • 15 dkg lískových oříšků
  • 11 žloutků
  • 250 ml smetany ke šlehání

Mléko svaříme s cukrem a za stálého šlehání jej nalijeme do mísy s ušlehanými žloutky. Pomocí ručního šlehače vše krásně spojíme v hladký krém. Lískové oříšky opražíme, nahrubo nasekáme a vmícháme do připraveného krému. Který necháme 5 hodin v mrazáku. Zdobíme drcenými oříšky a šlehačkou.

Jemná malinová zmrzlina

Budete potřebovat:

  • 1 zakysanou smetanu
  • 1 smetanový jogurt
  • 1 l čerstvých malin
  • 2 nízkotučné tvarohy
  • 2 lžíce krupicového cukru

Maliny omyjeme a necháme je okapat. Rozmixujeme je se smetanovým jogurtem a podle chuti přidáme krupicový cukr.

Tvaroh se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem rozmícháme na hladký krém. Vyšlehaný smetanový základ spojíme s oslazeným ovocem a dáme do vhodné nádoby zamrazit. Před vložením do mrazáku můžeme ještě pokapat smetanou ke šlehání a pomocí párátka nebo špejle ji roztáhnout (vytvoří se pěkná mozaika).

Další zmrzlinové recepty najdete ZDE >>

Jaká je vaše nejoblíbenější zmrzlina? Smetanové, nebo lehčí ovocné příchutě? Máte zajímavé recepty na domácí zmrzlinu? Podělte se o ně s námi v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

7 věcí, které bychom neměli dávat do myčky

Chcete poznat své dítě? Dívejte se, co maluje

Soňa hubne do svatebních šatů. Vydrží? Stihne to?

 

 

 

 

Dokonalý střih, mistrovský potisk, andělský průstřih. To jsou nekrásnější róby z Emmy | Video: Associated Press
reklama
reklama
reklama