reklama

Pusťte do své kuchyně recept Vlastimila Harapese

Pochutnejte si na netradičních receptech z rukou českých celebrit

Foto: Thinkstock

Chcete o víkendu vyzkoušet opravdu netradiční recepty? Podívejte se na menu sestavené z receptů z pořadu VIP Prostřeno. Uvařte si podle celebrit.

VIP Prostřeno můžete sledovat každé úterý a čtvrtek ve 20:00 na Prima family. Tentokrát jsme sáhli pro recepty od Vlastimila Harapese, Nadi Konvalinkové a Květy Fialové.

Dýňová polévka podle Květy Fialové

Budete potřebovat:

  • 1 dýni hokkaidó
  • máslo
  • 1 mrkev
  • 1 jablko
  • sůl
  • feferonku
  • kari
  • olej
  • víno
  • citron
  • 1 cibuli

Cibuli si oloupeme a najemno nakrájenou ji osmahneme na oleji. Pak přidáme oloupanou mrkev a jablka. Vydlabanou dýni si rozkrájíme na kostičky a přidáme ke směsi. Když vše opečeme dozlatova, přidáme víno a vodu. Jako koření použijeme feferonku, sůl a kari. Vaříme asi hodinu a pak polévku rozmixujeme a dochutíme citronovou šťávou a solí. Kdo má rád, může servírovat s lžičkou zakysané smetany.

Naďa Urbánková doporučuje Zlatohnědé překvapení

Budete potřebovat:

  • 4 vepřové kotlety
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 4 hrušky
  • 8 šalotek
  • hrst šalvěje
  • trochu solamylu na obalení masa

Maso si naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme solamylem. Pak kotlety zprudka opečeme na pánvi a dáme do zapékací misky. Přidáme oloupané a na čtvrtky nakrájené hrušky, šalotku a šalvěj. Maso podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme 20 minut v troubě. Pak pečeme odkryté do změknutí a zlatavé kůrky. Podáváme s vařeným bramborem.

Čokoládový mousse podle Vlastimila Harapese

Budete potřebovat:

  • 4 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 200g hořké vysokoprocentní čokolády
  • 150 měkkého másla
  • mleté lískové oříšky

Žloutky si vyšleháme s cukrem až pěna zbělá. Směs mícháme nad vodní lázní, až se zahřeje, Potom postavíme vše na mísu se studenou vodou a šleháme, až se vajíčko zpění. Mezi tím si rozpustíme čokoládu s máslem a zchladlou ji vmícháme do žloutkové směsi. Následně si připravíme vyšlehané bílky se špetkou soli a pečlivě a opatrně přimíchejte do čokoládového krému. Vše zakryjeme fólií a necháme v lednici ztuhnout do druhého dne.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama