reklama
 

Po 26 letech skončil s veganstvím, pak konečně zhubl

John Nicholson se po 26 letech rozhodl, že skončí s veganstvím, opět začal jíst maso, konečně zhubl a dokonce se zbavil zdravotních problémů.

Foto: repro: Daily Mail

Brit John Nicholson se po 26 letech rozhodl, že skončí s veganským stylem života. Když po tak dlouhé době ochutnal maso, přirovnal jej k orgasmu. I když se před tím stravoval extrémně zdravě, nemohl se zbavit nadváhy, vysokého cholesterolu, tlaku a dalších zdravotních problémů. Rozhodl se, že se opět vrátí k živočišným tukům. A díky tomu zhubl a uzdravil se.

"Nejen že jsem nejedl maso, do úst jsem nedal nic živočišného původu, navíc jsem byl až fanatickým zastáncem zdravých biopotravin. Běžně jsem jedl jen hnědou rýži, rostlinné oleje, tofu, ovoce, luštěniny a zeleninu," prozradil na sebe John v rozhovoru pro Daily Mail.

Správné stravování, přesto nemocný

Mladý spisovatel absolutně nechápal, jak může přibývat na váze, když konzumuje jen zdravé jídlo. V roce 2008 mu lékaři oficiálně potvrdili vysokou obezitu. Jeho tělo bylo těžké jako kámen, plné tuků, žádné svaly. Nenáviděl se, neustále se potil, zadýchával, jeho cholesterol vylétl do červených čísel. A jako bonus onemocněl syndromem dráždivého tračníku.

Doporučujeme: Nejíte maso? Na co dát pozor, abyste netloustli

Tenkrát doufal, že mu s problémy pomohou lékaři, ale ti mu naordinovali, že musí do svého jídelníčku zařadit více vlákniny. "Myslel jsem si, že je můj lékař opilý. V jídelníčku jsem měl tolik vlákniny, že by to stačilo i pro koně," vypráví o svém zážitku s "odborníky" John.

Přesto svého doktora uposlechl a přidal více vlákniny. A výsledek? Nemohl normálně fungovat, jeho zažívání bylo neukočírovatelné, trpěl bolestmi, křečemi a nevěděl, jak dál. "Nesnesitelně mě bolela hlava, mé břicho bylo nafouknuté do obřích rozměrů a tabletky na trávení jsem cucal jako bonbony," dodává John.

První sousto masa

V roce 2010 se rozhodl, že znovu začne jíst maso a živočišné produkty. Když přišel poprvé do řeznictví, zvedal se mu žaludek, nechtěl, aby se kvůli masu zabíjela zvířata. Přesto si koupil jeden steak a doma jej připravoval tak dlouho, že by se z něj dala vyrobit podrážka. Po prvním soustu se vše změnilo!

Nepřehlédněte: Vyzkoušeli jsme za vás: Čím se dá nahradit maso?

Od té doby jí maso až pětkrát týdně. Už 24 hodin po prvním živočišném obědě se cítil dobře. "Mé zdraví se lepšilo den za dnem. Hubl jsem, ubýval mi tuk, moje kondice byla přímo neuvěřitelná, a dokonce jsem měl i větší chuť na sex. Nikdy jsem se necítil lépe," dodává John.

Naštvaný na odborníky

Sám přiznává, že ho zachvátil obrovský vztek. Dodnes nechápe odborníky, kteří doporučují zdravou výživu. Netuší, proč se na trhu objevují produkty s nízkým obsahem tuku, který je vykompenzovaný vysokým obsahem cukrů.

"Vzpomněl jsem si na svoji babičku. Pocházela z chudé rodiny a jejich stravování bylo jednoduché. Maso z vlastního chovu, dvě porce zeleniny při každém jídle, máslo a vše zapít sklenkou domácího mléka," vypráví John.

I když byl stejný, dnes když vidí mladé lidi kupovat nízkotučné potraviny a náhražky masa, myslí si o nich, že jsou šílení a nezodpovědní.

Nízkotučná panika

Je opravdu cholesterol tak důležitý, aby lidé panikařili z každé potraviny, která jej obsahuje? Už několik vědců se k tomuto tématu vyjádřilo, že si sami nejsou jistí, zda cholesterol v krvi souvisí s cholesterolem v potravinách.

Jak jinak si vysvětlit, že Francie má nejnižší míru úmrtí na kardiovaskulární onemocnění v Evropě, přitom tato země zkonzumuje největší množství nasycených tuků.

Náš tip: Co se děje s tělem, když přestanete jíst maso?

"Nikdo si nemyslel, že by tučnější jídlo bylo škodlivé, ale to jen do té doby, než přišli výrobci s odtučněnými potravinami. Jako děti jsme každý den jedly vejce se slaninou, mléko, pudinky i klobásy. V 70. letech se vše změnilo, máma přestala péct a kupovala více hotových výrobků z obchodu," vypráví o svém dětství John.

Zlatá střední cesta

Když se v roce 1984 John Nicholson rozhodl, že nebude jíst maso, netušil, co všechno se s ním stane. Až dnes pomalu zjišťuje zajímavá fakta o zdravé výživě. Dozvěděl se, že sója nepříznivě ovlivňuje funkci štítné žlázy, což mohlo vést k jeho zdravotním problémům.

Dnes znovu jí maso, cítí se skvěle a jediné, čeho se snaží vyvarovat, jsou cukry v bílém pečivu. Dobře totiž ví, že právě tyto potraviny způsobují větší hlad.

Co je podle vás lepší? Jíst či nejíst maso? Dokázali byste se masa vzdát? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jídla, po kterých budete mít větší hlad než předtím

Vtipné, originální a designové stojany na nože. Líbí?

Požádal jsem kamaráda, aby mi oplodnil ženu. Souhlasil









Něžné detaily i nečekaná jednoduchost. Top manikérkou Instagramu je Tina Goldsteinová | Video: Instagram/Betina Goldstein
reklama
reklama
reklama