reklama

Originální Pohlreichovo menu pro párty a večírky

Zdeněk Pohlreich připravil několik receptů na párty, kterými své hosty zcela jistě oslníte.

Foto: FTV Prima

Tématem dalšího dílu kulinářského pořadu Teď vaří šéf! bylo speciální menu pro různé party či večírky. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal svým divákům několik zajímavých receptů, kterými své hosty zcela jistě oslní.

Krevety s česnekovým olejem

Ingredience:

  • krevety
  • 3 stroužky česneku
  • chilli
  • citronová šťáva
  • bazalka
  • petrželka
  • olivový olej
  • bageta

Postup:

1. V pánvi rozehřejte dostatek olivového oleje. Přidejte trochu chilli a nakrájený česnek.

2. Krevety osolte, opepřete, vložte na pánev a orestujte. Když zrůžoví, přendejte je do servírovací misky, posypte čerstvými bylinkami, zakápněte směsí z pánve a citronovou šťávou a dosolte.

3. Krevety s česnekovým olejem podávejte s nakrájenou bagetou.

Telecí krokety s polníčkovým salátem

Ingredience:

  • telecí maso
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • vejce
  • mouka
  • strouhanka
  • bešamel
  • petrželka
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Na salát:

  • polníček
  • olivový olej
  • ocet z červeného vína
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. Maso si uvařte den předem: telecí vložte do osolené vroucí vody spolu s cibulí a mrkví a duste doměkka. Pak maso rozmixujte a přendejte do mísy.

2. Přidejte hotový bešamel, nasekanou petrželku, pepř, sůl a žloutek. Navlhčete si ruce a ze směsi vytvarujte válečky. Ty pak obalte v trojobalu a osmažte na rozpáleném oleji.

3. Jako přílohu ke kroketám si připravte salát: polníček zakápněte olivovým olejem, octem, osolte a opepřete. Můžete podávat.

Hovězí francesina

Ingredience:

  • hovězí maso
  • 2 rajčata
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • řeřicha
  • salát frisée
  • ocet z červeného vína
  • ořechový olej
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Uvařené hovězí maso nakrájejte na kostičky a vložte do pánve. Osolte, opepřete a přidejte bobkový list, nakrájený česnek a spařená rajčata zbavená slupky. Hrnec přikryjte pokličkou a nechte asi hodinu dusit. Občas podlijte vodou a promíchejte.

2. Když se cibule úplně rozvaří, postupně přilijte olivový olej, ocet a ořechový olej. Vše řádně promíchejte, dosolte, dopepřete a podávejte přímo na lžících. Maso ozdobte salátem frisée, který jste předem dochutili olivovým olejem, octem a solí. Navrch přidejte nadrobno nakrájené rajče a lístky řeřichy.

Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem

Ingredience:

  • kuřecí játra
  • 2 ančovičky
  • bílý chleba
  • nasládlé bílé víno
  • želatina
  • máslo
  • šalotka
  • 2 snítky tymiánu
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. Želatinu namočte ve vodě a pak ji nechte rozpustit ve víně, které jste přivedli k varu. Směs přelijte do mísy a nechte zchladit.

2. Na pánvi rozpusťte kousek másla, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, orestujte ji dozlatova a pak vložte játra a tymián. Osolte a opepřete. Maso rozmačkejte, podlijte kapkou vína a nechte povařit. Když se víno vyvaří, znovu játra podlijte. Přidejte nakrájené ančovičky, kousek másla a promíchejte.

3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte plátky bílého chleba. Na topinky nandejte hotová játra, ozdobte kousky ančoviček a zchlazenou želatinou z vína.

Okurkový salát

Ingredience:

Postup:

1. Okurku zbavte jádřinců a nastrouhejte ji do mísy. Osolte, opepřete a přidejte dvě lžíce bílého jogurtu.

2. Mátu nasekejte nadrobno a přidejte ke směsi. Vše promíchejte, nechte ideálně hodinu zchladit v ledničce a pak podávejte.

BBQ Surprise

Ingredience:

  • grapefruitová minerální voda
  • 1 snítka rozmarýnu
  • meloun
  • tabasco

Postup:

1. Do džbánu nasypte kostky ledu a přidejte nakrájený rozmarýn a meloun. Zakápněte tabascem a dolijte grapefruitovou minerálkou.

2. Nalijte do sklenic, ozdobte větvičkou rozmarýnu a podávejte.

Zdeněk Pohlreich se snažil naučit vařit národ v pořadu Česko vaří s Pohlreichem živě a naposled v úspěšném pořadu Rozpal to, šéfe!. Před tím se pokusil napravit české restaurace v Ano, šéfe!. Za gril se postavil v několika dílech pořadu Šéf na grilu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Víkendové rodinné menu od Zdeňka Pohlreicha

Pořádný biftek a marinovaná pražma od Zdeňka Pohlreicha

Recepty z nedělního grilování se Zdeňkem Pohlreichem

Dítě roku 68 a brutalistní klenot. Mohutnost InterContinentalu zjemňuje nádvoří | Video: TV Architect
reklama
reklama
reklama