reklama

Ochutnejte kuře na zelenině od Heidi Janků

Podívejte se, jak to vypadá, když v pořadu Prostřeno vaří Celebrity. Máme pro vás recepty

Heidi Janků změnila účes
Heidi Janků změnila účes | Foto: Simply Hair

Vařit podle receptů umí téměř každý. Co takhle ale vyskoušet recepty celebrit, které dala dohromady televize prima v pořadu VIP Proštřeno? Podívejte se!

Sestavili jsme pro vás menu podle receptů, kterými chtěli Heidi Janků, Richard Nedvěd a Lukáš Hejlík vybojovat hlavní cenu v podobě zájezdu od cestovní kanceláře Eximtours. VIP Prostřeno můžete sledovat od pondělí do čtvrtka ve 20:00 hodin na Prima Family.

Pečená dýně Lukáše Hejlíka

Nákupní seznam: 1 kus dýně hokkaidó, olivový olej, hrst vlašských ořechů, 100 g sýru niva nebo gorgonzoly

Dýni si dobře omyjeme. Není třeba ji nijak loupat. Stačí když si dýni vypeckujeme a pokrájím na kostičky. Takto připravenou si ji rozložíme na plech. Je dobré, aby na plechu byla jen jedna vrstva. Před pečením pokapeme olejem a dáme do trouby na 20 minut zhruba na 160 stupňů. Pět minut před koncem přidáme ořechy a znovu chvilku pečeme. Těsně na závěr na dýni rozprostřeme sýr a pečeme, než se zcela rozpustí. Podáváme teplé.

Kuře se zeleninou podle Heidi Janků

Nákupní seznam: 4 čtvrtky kuřete, 4 papriky, 3 rajčata, 2 žampiony, pár oliv, sůl, pepř, olej, česnek, hladká mouka

Čtvrtky kuřátka si ještě trochu pokrájíme a dobře osolíme. Před přípravou je obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji si maso zprudka orestujeme aby se zatáhlo a udrželo šťávu. Do výpeku si přidáme nakrájenou papriku, žampiony, a dusíme doměkka. Před koncem přidáme oloupaná rajčata, nakrájené olivy a dochutíme pepřem a solí. Jde o univerzální recept, kde můžeme přidávat i čerstvé bylinky. Podáváme s přírodně uvařeným bramborem.

Krupicová kaše kouzelníka Richarda Nedvěda

Nákupní seznam: 1 litr mléka, 5 lžic cukru, 12 lžic krupice, špetka soli, 1 lžíce másla

Krupičku si promícháme s mlékem a přidáme sůl. Mléko pozvolna zahříváme s krupicí a musíme vše dobře míchat. Kaši přivedeme k varu a vaříme asi pět minut, až nám zhoustne. Kaši pak odstavíme a vmícháme do ní máslo. V této fázi, kdo chce, si kaši přisladí. Rozdělíme na talíře, posypeme cukrem a kakaem. Před podáváním přidáme navrch kousek másla.

 

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama