reklama

Ochutnejte Krušovickou desítku z ručně česaného chmele

Krušovice se chlubí desítkou z ručně česaného chmele. Pohlazení pro chuťové pohárky už ode dneška

Foto: Žena

Ve více než stovce vybraných restaurací a pivnic bude možné ochutnat krušovickou Desítku z ručně načesaného chmele. Několik stovek nadšených brigádníků nám umožní zažít opravdový koncert chutí. Na Rakovnicku se zavzpomínalo na chmelové brigády a pivo je na světě.

Pivovaru se podařilo z čerstvého a ještě zeleného chmele uvařit dva tisíce hektolitrů Ručně česané Desítky. Do půllitru ji dostanete výhradě ze sudů a to pouze ve středních Čechách a v Praze. Několikrát oceněné Krušovice se zase vytáhly. Vrchní sládek Tomáš Kosmák přizval k závěrečnému chmelovaru i brigádníky, kteří osobně dali chmel do mladinové pánve. Od šedesátých let práci mladým brigádníkům přebrala mechanizace, přesto se pivovaru podařilo zorganizovat pro pivní nadšence zážitkové brigády při jarním zavádění i podzimní sklizni. Někteří si pamatují tuto činnost jako státem organizovanou a někteří absolvovali svou životní premiéru.

Proběhlo řádné slavnostní narážení, kterého se zůčastnili starostové chmelových obcí a pak už se pivo vesele vydalo do stovky vybraných restaurací a pivnic, kde ho můžeme s chutí ochutnat Ručně česanou Desítku už ode dneška.  

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama