reklama

Nové recepty z pořadu VIP Prostřeno jsou tu!

Vyzkoušejte o víkendu nové recepty z pořadu VIP Prostřeno, který můžete sledovat na Prima TV

Foto: www.iprima.cz/prostreno

Vyzkoušejte výborné recepty, které předvedly známé osobnosti v pořadu VIP Prostřeno. Máme pro vás recepty Kateřiny Macháčkové, Kateřiny Neumannové, Standy Hložka a Petra Koukala.

VIP prostřeno můžete sledovat každé úterý a čtvrtek ve 20:00 na Prima family. Udělejte o víkendu své rodině radost a uvařte něco netradičního. Máme pro vás super recepty z pořadu VIP Prostřeno.

Polévka od babičky Kateřiny Macháčkové

Budete potřebovat:

  • droby z husy
  • 2 mrkve
  • petržel, celer a petrželovou nať
  • 2 stroužky česneku
  • celé nové koření a pepř
  • máslo
  • hladkou mouku
  • muškátový oříšek

Do osolené vody dáme vařit očištěné droby, cibuli, stroužek česneku, pár kuliček pepře a nového koření. Vaříme 2,5 hodiny doměkka a přidáme zeleninu a dováříme. Mezi tím si připravíme z mouky a másla tmavší jíšku, kterou zavaříme vyšlehanou s trochou studené vody do polévky. Deset minut povaříme a přidáme játrové knedlíčky. Před podáváním dáme trochu muškátového oříšku a nasekané petrželky.

Argentinská hovězí svíčková podle Kateřiny Neumannové

Budete potřebovat:

  • 1 kg argentinské svíčkové
  • sůl a pepř
  • uvařené brambory v celku
  • bazalku

Na omáčku si připravte:

  • 33 procentní smetanu
  • panák koňaku
  • sterilovaný pepř ve slaném nálevu

Ze svíčkové si nakrájíme 5 centimetrové steaky. Maso dáme na rozpálený gril a zprudka opečeme po obou stranách, aby se zatáhla šťáva. Maso následně osolíme, zmírníme oheň a dopékáme podle chuti 2 - 8 minut z každé strany. Na omáčku si vlijeme sklenici sterilovaného pepře na pánev a svaříme ho. Pak přilijeme smetanu a panák koňaku a vaříme do zhoustnutí. Maso podáváme s upečenými brambory rozkrojenými na čtvrtky a posypanými bazalkou a přelité pepřovou omáčkou.

Lahodné hrátky s ohněm podle Standy Hložka

Budete potřebovat:

  • 420 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 5 žloutků z velkých vajec
  • 50 g moučkového cukru
  • čerstvou mátu

Smetanu přivedeme k varu s mlékem a necháme vychladnout. Žloutky rozšleháme s cukrem a vanilkovými semínky. Přilijeme smetanu a promícháme. Vše nalijeme do mističek do 2/3 nádoby. Pekáč s trochou vody vložíme do trouby a mističky do něj. Pečeme ve vodní lázni na 99 stupňů asi 45 minut. Upečený krém necháme zchladnout a před podáváním posypeme cukrem a zkaramelizujeme flambovací pistolí. Dozdobíme snítkou máty.

 

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama