reklama

Máte zahradu plnou ovoce? Udělejte si domácí bublaninu!

V létě není nic lepšího než bublanina s třešněmi nebo jahodová bublanina

Foto: Wolf Garten

Sesbírejte na zahradě třešně nebo se vydejte na samosběr jahod a upečte si doma bublaninu s ovocem. Taková jahodová bublanina s chlazeným nápojem na terase chutná přímo báječně.

Připravili jsme si pro vás tři recepty na bublaninu. Vyzkoušejte hrníčkovou bublaninu, bublaniny s třešněmi nebo jahodovou bublaninu. Určitě uděláte radost svým dětem.

Bublanina s třešněmi

Nákupní seznam: 300 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 6 vajec, 300 g cukru krupice, 100 ml oleje

Oddělíme si žloutky od bílků a z nich ušleháme sníh. Do téměř tuhých bílků zašleháváme cukr a na závěr žloutky. Přidáme mouku s kypřícím práškem, olej a pořádně promícháme. Vymažeme si plech sádlem a vysypeme moukou. Těsto do pekáče rovnoměrně rozprostřeme a poházíme vypeckovanými třešněmi. Bublaninu pečeme asi 20 minut na 180 stupňů v předehřáté troubě. Buchtu před podáváním ještě pocukrujeme.

Hrnková bublanina s borůvkami

Nákupní seznam: 1 vanilkový cukr, 1 hrnek mléka, 1 hrnek cukru krupice, 2 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, půl hrnku oleje

Do mouky zapracujeme vajíčka, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Postupně přiléváme mléko a přisypáváme cukr. Jako poslední zamícháme do těsta půl hrnku oleje. Nejlepší je těsto míchat mixérem. Vymažeme si plech olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Nalijeme na něj těsto, rovnoměrně rozprostřeme a posypeme borůvkami nebo jiným ovocem, které máme rádi. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů a zkoušíme špejlí, zda je hotová.

Jahodová bublanina s jogurtem

Nákpuní seznam: 2 kelímky bílého jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 1, 5 kelímku cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, jahody

Utřeme si vejce s cukrem. Až se nám směs spojí, přidáme bílý jogurt a opět dobře promícháme. V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáváme do těsta. Na tento recept je možné použít i šlehač, který těsto vypracuje do hladka. Na vymazaný a vysypaný plech si rozprostřeme těsto a položíme na něj poloviny jahod. Pokud jsou malé nebo lesní jahody, můžeme je dávat na těsto v celku. Pečeme na 180 stupňů asi 25 - 30 minut.

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama