reklama

Léto je tady, čím si uděláte v červenci radost. Nechte se inspirovat

Oříšková závislost

View this post on Instagram

🖤OŘECHOVÉ KOSTKY s kávovým krémem🖤 . Moc děkujeme @navidlickublog za krásné fotky a recept 👌🏻 . Ingredience . (forma cca 30x25 cm, 30 kostek 5x5 cm) . 5 vajec, žloutky a bílky zvlášť 200 g cukru krystal 100 g oleje (120 ml) 100 g vody, vlažné (100 ml) 200 g hladké mouky 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva špetka soli 100 g mletých LÍSKOVÝCH ořechů BIGBOY . Krém . 250 g mascarpone 30 g cukru moučka 200 ml smetany ke šlehání 1 lžička instantní kávy . Postup . Troubu předehřejeme na 180 °C. V mixéru šleháme žloutky s cukrem, až zesvětlají a nabudou, trvá to minimálně 5 minut. Poté opatrně vešleháme olej a vodu - oboje přiléváme tenkým pramínkem. Vmícháme mouku, kypřící prášek, sůl a mleté ořechy. Nakonec do těsta opatrně zapracujeme vyšlehaný sníh z bílků. . Obdélníkovou formu si vyložíme pečícím papírem, nalijeme do ní těsto a uhladíme ho. Pečeme zhruba 20 minut, případně testujeme špejlí (po zapíchnutí musí vyjít suchá). Necháme úplně vychladnout. . Na krém dáme do mixéru mascarpone a cukr, lehce prošleháme. Kávu rozmícháme ve smetaně a přidáme do krému. Šleháme na nízké otáčky asi půl minuty, aby se všechny ingredience pěkně spojily. Poté zvýšíme výkon téměř na maximum a rychle vyšleháme tuhý krém. Šleháme max. dvě minuty, aby se krém nepřešlehal a nezdrcnul. . Upečený korpus nakrájíme na kostky a za pomoci cukrářského sáčku s řezanou špičkou (použila jsem špičku Wilton 8B) na každou kostku nastříkáme malý kopeček krému. Ty jsem dozdobila kousky karamelizovaných lískových ořechů, půlkami ořechů a maceškami. . Tip: Piškot můžete krémem potřít a obrácenou stranou lžíce udělat na krému jednoduché vlnovky. Nebo piškot rozpůlit, potřít polovinou krému, přiklopit druhou polovinou piškotu, potřít zbylým krémem a nakrájet na řezy. . Dobrou chuť přeje #bigboyfamily ❤️ . . . . . #bigboy#bigboybutter#madeinczech#recipe#nuts#hazelnut#orechoverezy#recept#dekujeme#foodblogger#dessert#kekave

A post shared by Bigboy (@bigboybutter.cz) on

Milujete oříšky v jakékoliv podobě? Letní snídaně by měla být pohodová, výživná a možná i trochu sladká. Zpříjemněte si ráno třeba chlebem namazaným oříškovým máslem nebo oříšky rovnou zaintegrujte do luxusního zákusku. A pokud nebudete rezervovaní, rozhodně ochutnejte slaný karamel nebo arašídové máslo s tmavou čokoládou. Třeba takové chuťovky vyrábí mladý tým nadšenců, kteří svou značku před čtyřmi lety nazvali Big Boy. A když objevíte třeba makovou pomazánku s kokosem, závislost zaručená!

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama