reklama

Lahodné dezerty s čerstvým ovocem: Pochutnejte si!

Blíží se podzimní období a s ním sklizeň velmi oblíbených jablek, hrušek i hroznového vína. Ovoce je možné konzumovat za syrova, ale také ho lze využít ve studené či teplé kuchyni. Při přípravě lehkých krémových dortíků Vám může být pomocníkem krémový sýr Philadelphia.

Foto: Profimedia.cz

Blíží se podzimní období a s ním sklizeň velmi oblíbených jablek, hrušek i hroznového vína. Ovoce je možné konzumovat za syrova, ale také ho lze využít ve studené či teplé kuchyni. Při přípravě lehkých krémových dortíků Vám může být pomocníkem krémový sýr Philadelphia.

Ten s pravidelností přináší několik tipů, jak ozvláštnit jídelníček a připravit lahodné pokrmy snadno a rychle. Termizovaný přírodní sýr se stal nepostradatelným, a to nejen v kuchyni profesionálních kuchařů. Oblíbenou surovinou při vaření je již i v domácnostech. Připravit z něho můžete jak studené a teplé pokrmy, polévky, dipy, tak i skvělé krémové dorty nebo dokonce zmrzlinu. Nyní se nechte inspirovat recepty od značky Philadelphia na dorty s jablky nebo zmrzlinu s karamelem a hruškami. Pro ty, co dbají na zdravý životní styl, představuje značka Philadelphia recept na celozrnný dezert s hroznovým vínem.

„Philadelphia si postupně získává oblibu i v České republice, což nás velice těší. Snažíme se zákazníkům pravidelně dodávat tipy, rady a triky, jak s Philadelphií zacházet, jak ji upravovat,“ říká Martin Kincl, marketingový ředitel značky Philadelphia pro Českou republiku. „Světově proslulý přírodní sýr Philadelphia při vaření či pečení nemění svoji strukturu a zachovává si stále stejnou chuť, proto je jako jeden z mála sýrů používán právě při tepelné úpravě pokrmů. Vyzkoušejte i Vy nové recepty. Věříme, že rodina či hosté budou příjemně překvapeni, a dopřejete tak jejich chuťovým buňkám nevšední gurmánský zážitek. Pro odlehčení receptů je možné využít variantu light,“ dodává Martin Kincl. 

RECEPTY:

Jablečno-skořicový Philadelphia dort

Počet porcí: 16
Čas na přípravu: 30 minut
Čas na chlazení: 3 hodiny

Přísady: 150 g cukrářských piškotů, 125 g másla, 2 jablka, 500 g Philadelphie, 300 g jogurtu, 3 polévkové lžíce citrónové šťávy, 1 čajové lžičky skořice, špetka soli, balíček práškové želatiny, 75 g cukru, 200 g jablečného pyré (např. dětská přesnídávka), 2 polévkové lžíce rumových rozinek

Postup přípravy:

  1. Cukrářské piškoty vložíme do sáčku a rozdrtíme válečkem. 
  2. Máslo rozpustíme a smícháme s rozdrcenými piškoty. Hmotu dáme do dortové formy. Oloupeme 1 jablko a nakrájíme na kousky.
  3. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu, skořici a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
  4. Želatinu rozmícháme  v 6 lžících vody a necháme nabobtnat. Spolu s jablečným pyré a cukrem pak mírně ohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Ochladíme a vmícháme do krému.
  5. Přibližně čtvrtinu krému naneseme na těsto do formy a na něj kousky jablek a rozinky. Zakryjeme zbytkem krému a dáme na 3 hodiny chladit.
  6. Druhé jablko nakrájíme na měsíčky a ozdobíme jím a rozinkami nakrájený dort.

Dort s Philadelphií „Zelené jablko“

Počet porcí: 16
Čas na přípravu: 30 minut
Čas na chlazení: 3 hodiny

Přísady: 150 g cukrářských piškotů, 125 g másla, 25 g sekaných pistácií, 4 balení Philadelphie, 300 g jogurtu, 3 polévkové lžíce citrónové šťávy, 3 zelená jablka, špetka soli, balíček práškové želatiny, 75 g cukru, 150 ml jablečné šťávy

Postup přípravy:

  1. Piškoty vložíme do sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme.
  2. Rozpustíme máslo a smícháme s piškoty a 2/3 pistácií. Hmotou naplníme dortovou formu.
  3. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem. Jablka nakrájíme na malé kostičky.
  4. Želatinu dáme na 10 minut do 150 ml studené vody a pak s cukrem a vanilkovým cukrem na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme. Ochladíme a vmícháme do krému. Následně přidáme jablka.
  5. Krémem naplníme dortovou formu. Dort necháme minimálně 3 hodiny chladit. Před podáváním přizdobíme nakrájenými jablky a pistáciemi.

Tip: Jablka na dekoraci pokapejte citrónovou šťávou, nezhnědnou. 

Celozrnný dort s hrozny a Philadelphií

Počet porcí: 16
Čas na přípravu: 30 minut
Čas na chlazení: 3 hodiny

Přísady: 150 g celozrnných sušenek, 125 g másla, 300 g vinných hroznů, 4 balení Philadelphie, 300 g jogurtu, 3 polévkové lžíce citrónové šťávy, špetka soli, 1 balení želatiny, 150 ml šťávy z červených hroznů, 75 g cukru

Postup přípravy:

  1. Sušenky vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a pomocí válečku rozdrobíme.
  2. Máslo rozpustíme a smícháme se sušenkovými drobky. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a utlačíme do ní sušenkovou hmotu.
  3. Hrozny rozpůlíme a poklademe jimi sušenky. Pár jich necháme na dozdobení.
  4. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
  5. Želatinu necháme 10 minut bobtnat ve šťávě z červených hroznů, přidáme cukr a zahříváme do úplného rozpuštění želatiny. Poté vmícháme do krému.
  6. Krém naneseme na sušenkovou hmotu s hrozny a 3 hodiny chladíme. Dort ozdobíme rozkrojenými bílými a červenými hrozny.

Vanilkovo-karamelová zmrzlina se skořicovými hruškami

Počet porcí: 8
Čas na přípravu: 35 minut
Čas na pečení: 20 minut
Čas na mražení: 4 hodiny

Přísady:2 balení Philadelphie, 300 ml vanilkového krému – zle zakoupit jako hotový produkt, 1 lžička vanilkové tresti, 115 g cukru, 40 g měkkých mléčných karamel (nasekat), 8 hrušek, 1 kousek skořice

Postup přípravy:

  1. Philadelphii, vanilkový krém, tresť a 5 lžic cukru smícháme. Necháme 3-4 hodiny mrazit, poté promícháme s karamelami a necháme přes noc zmrazit.
  2. Horkovzdušnou troubu vyhřejeme na 200 stupňů. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a rozčtvrtíme. Čtvrtky dáme do zapékací mísy, polijeme 100 ml vody, přidáme skořici a zbývající cukr. Přikryjeme alobalem a 20 minut pečeme. Poté skořici odstraníme a necháme vychladnout. 
  3. Podáváme s mírně povolenou zmrzlinou.
"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama