reklama

Ital si do kuchyně pozval Michala Davida

Italský šéfkuchař Emanuele Ridi si pozval hitmakera Michala Davida a uvařil mu těstoviny, salát s rybami a připravil kokosový dezert.

Foto: FTV Prima

Italský šéfkuchař Emanuele Ridi přivítal osmnáctého září na své chatě hitmakera Michala Davida. Zpěvák má italské kořeny, v dětství v Itálii žil a líbí se mu Emanuelova kuchyně.

Šéfkuchař jako předkrm uvařil italskou pastu, poté salát s rybami a kokosový dezert na závěr. Druhý díl páté série Emanuelova pořadu S Italem v kuchyni si můžete pustit, my vám přinášíme recepty, které jsou tentokrát o něco složitější, ale věřte si. Dobrou chuť!

 

Špagety s česnekovým krémem a zapečenými rajčaty

Soudkovitá rajčátka pokrájíme a dáme je s troškou olivového oleje, tymiánem, bazalkou a oreganem zapéct na patnáct minut do trouby. Uvařené špagety servírujeme na lůžku z česnekového krému, který připravíme rozmixováním střídky z bílého chleba a napařených stroužků česneku. Špagety korunujeme zapečenými rajčaty a postrouháme sýrem pecorino.

 

Cappon magro a zelená omáčka

Na toto bohaté jídlo povařte ryby mořský vlk a ropušnice v páře, dále kilo humra, langusty, krevety. Jde o velmi zdravé jídlo, protože obsahuje i spoustu barevné zeleniny. Je to jakási estetická pyramida ze samých dobrot, ke které se hodí bílé víno. Omáčka Salsa verde, která ji dochutí, se utře z ančoviček, oliv a kaparů, nasekané petrželky, vařeného žloutku, olivového oleje, piniových oříšků a bylinek.

 

Kokosový zmrzlý mousse

Kromě kokosu obsahuje třené bílky s cukrem ve vodní lázni, smetanu, citronové šťávy a ovocnou omáčku na ozdobu. Mousse zmrzne ve formičkách vystlaných potravinářskou fólií přes noc v mrazáku. Z plodů mučenky, jejíž dužinu vydlabeme, a z pomerančové šťávy a třtinového cukru s přidáním maizeny vytvoří nevšední pikantní omáčku.

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama