reklama

Houbová sezóna: Vyzkoušejte netradiční recepty z hub!

Milujete houbovou sezónu jako my? Vybrali jsme pro vás vynikající houbové recepty, které si zamilujete!

Houbová sezóna v plném proudu a vy nevíte, co dělat s košíkem plných suchohřibů, praváků nebo klouzků? Vyzkoušejte naše recepty, kterými překvapíte celou rodinu.

Netradiční recepty z hub vám provoní celý dům. Výborný houbový guláš, nakládané houby nebo řízky z bedly? To už určitě znáte. Máme pro vás houbové recepty, které musíte vyzkoušet.

Bedly v pivním těstíčku

Budete potřebovat: očištěné hlavičky bedly, 250 g polohrubé mouky, 2 vejce, pepř, sůl, kmín, 1dcl piva, olej

Hlavičky bedel si krátce spaříme ve vařící vodě a necháme na tácu okapat a vychladnout. Masitou chuť bedly podtrhneme solí, pepřem a drceným kmínem, který neodmyslitelně patří k houbám. Připravíme si těstíčko z mouky, piva a vejce. Houby namočíme do těstíčka a pečeme na rozpáleném oleji. Smažíme z obou stran dozlatova a podáváme s vařenými brambory, které vylepšíme kouskem másla.

Houbové lívance

Budeme potřebovat: 2 vejce, 100 ml oleje, 1 lžička prášku do pečiva, 200 g hladké mouky, 100 g slaniny, půl litru mléka, kmín, sůl, 200 g suchohřibů

V míse si připravíme těsto. Rozšleháme si vejce s moukou, mlékem a solí. Nadrobno nakrájenou slaninu si rozškvaříme na oleji a přidáme na jemno nakrájenou cibulku. Vše upečeme dozlatova a přidáme nakrájené houby a kmín. Na mírném ohni dusíme pět až deset minut do změknutí. Vychladlou směs dáme do připraveného těsta a lívance smažíme na rozehřáté pánvi.

Segedín z masáků

Budeme potřebovat: 1,5 kg masáků, 1 cibuli, 250 g kysaného zelí, 2,5 dl kysané smetany, olej, 1  lžíci hladké mouky, 1 lžíci mleté papriky, kmín, mletý pepř

Na oleji si zpěníme jemně nasekanou cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme pokrájené houby a směs lehce osolíme. Houby dusíme asi deset minut. Pak do hrnce přidáme zelí, papriku a kmín. Kdo má rád, může přidat kousek libečku ze zahrádky, který omáčce dodá ostřejší chuť. Guláš zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Necháme pět minut provařit a vlijeme zakysanou smetanu. Kdo má rád kyselejší, dochuťte si směs octem. Před podáváním ještě dosolte a dopepřete. Segedín podáváme s chlebem.

Užijte si voňavé houbové recepty, které vás potěší!

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama