reklama

3 fantastické recepty na vanilkové rohlíčky

Také si Vánoce bez vanilkových rohlíčků nedovedete představit? A už teď se těšíte, jak se budete se všemi známými hádat, že právě vaše babička dělá ty nejlepší? Je pravda, že co rodina, to jiný rohlíček. Proto jsme pro vás sestavili tři recepty na rohlíčky, o nichž si myslíme, že rozhodně patří k těm nejlepším.

Foto: Isifa/Thinkstock

Také si Vánoce bez vanilkových rohlíčků nedovedete představit? A už teď se těšíte, jak se budete se všemi známými hádat, že právě vaše babička dělá ty nejlepší? Je pravda, že co rodina, to jiný rohlíček.

Proto jsme pro vás sestavili tři recepty na rohlíčky, o nichž si myslíme, že rozhodně patří k těm nejlepším. 

Vánoce se blíží a ve vaší kuchyni to pomalu začíná vonět vánočním cukrovím. Podívejte se na naše recepty na vanilkové rohlíčky, které nadchnou i nejen vaše děti, ale i celé příbuzenstvo, kamarády i kolegy.

Rohlíčky z lískových ořechů

Ingredience:

  • 300g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 100 g jemně strouhaných lískových oříšků
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 220 g másla
  • citronová kůra
  • 2 žloutky
  • moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem

Postup:

Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu. Z těsta válíme válečky, které krájíme a tvarujeme do rohlíčků. Pečeme na 180 stupňů v předehřáté troubě do té doby, až zezlátnou. Horké je obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.

Babiččiny rohlíčky

Ingredience:

Postup:

Těsto si stejně zpracujeme jako v prvním receptu. Do těsta přidáme rozdrcené vlašské ořechy. Všechny sypké suroviny prosejeme, aby rohlíčky byly nadýchané. Těsto necháme půl hodiny odležet v lednici. Rohlíčky pečeme na 180 stupňů v předehřáté troubě dorůžova. Ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru.

Tradiční vanilkové rohlíčky

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g mletých ořechů
  • 70 g moučkového cukru

Postup:

Vše smícháme a připravíme si těsto, které necháme odpočinout. Rohlíčky buď tvarujeme nebo vykrajujeme z těsta, které si předtím vyválíme. Pečeme na 180 stupňů v předehřáté troubě. Horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recepty pro vás: Nejlepší čokoládové dezerty na víkend

Milujete makronky? Udělejte si je doma!

8 jídel na zdraví vašeho srdce

 

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama