reklama

Vařte se seriálovými hvězdami Prima family

Podívejte se na recepty z pořadu VIP Prostřeno. Vařit bude i Saxána!

Foto: Profimedia.cz

Prima family se rozhodla v létě vytáhnout těžký kalibr a nechala vařit v pořadu VIP Prostřeno známe herce, herečky, zpěvačky a moderátory. Podívejte se na jejich recepty.

Pořad VIP Prostřeno sledujte každý všední den od pondělí do čtvrtka na Prima family ve 20:00. Máme pro vás sestavené menu z těch nejlepších receptů z tohoto týdne.

Indická kuřecí polévka podle Pery Černocké

Budete potřebovat:

  • 1 kuře
  • kořenovou zeleninu do polévky
  • špetka kari kořenní
  • špetka nového koření
  • sůl
  • pytlík mandlí
  • smetana ke šlehání

Kuře zbavíme přebytečné kůže a se zeleninou a novým kořením uvaříme do měkka. Při vaření přidáme dvě lžičky kari. Vývar scedíme a kuře obereme a minimálně polovinu masa vrátíme do vývaru. Spaříme si a oloupeme mandle a přidáme do vývaru. Dochutíme a zjemníme šlehačkou. Přidáme podle chuti sůl a pepř.

Jachnija - kuřecí paličky Anife Vyskočilové

Budete potřebovat:

  • 6 kuřecích paliček
  • 4 brambory
  • trochu loupaných rajčat
  • jednu cibuli
  • velkou mrkev
  • zelenou papriku
  • česnek
  • sůl, pepř
  • 3 žampiony
  • lžičku podravky
  • špetku skořice
  • špetku římského kmínu
  • 0,5 l vody

Na pánvi wok si osmahneme cibuli a přidáme paličky kuřete bez kůže. Osmahneme je dozlatova a přidáme mrkev, brambory na kostičky a koření. Rajčata a česnek přidáme až když už jsou brambory měkké. Přisypeme sladkou papriku a zalijeme vodou. Dusíme na mírném ohni. Sundáme z ohně a na talíři dozdobíme petrželkou.

Dětské lívance podle Petry Horvátové ze seriálu Cesty domů

Budete potřebovat:

  • 400 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 50 g hrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 špetka soli
  • 200 g hladké mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva

Mouku si smícháme s kypřícím práškem a ostatní tekuté ingredience vyšleháme ručním šlehačem asi tři minuty v druhé míse. Pak vše smícháme a promixujeme ještě dvě minuty. Těsto necháme asi 5 minut odležet. Rozpálíme si lívanečník nebo pánev, které vytřeme olejem. Lívance smažíme dozlatova. Podáváme je s marmeládou, tvarohem nebo smetanou svařenou s cukrem a hrozinkami. Pro zpestření do omáčky přidáme rum.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama