Linecké cukroví
Suroviny:
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g másla
- 50 g medu
- 1 žloutek
- strouhaná kůra z půlky citronu
- kvalitní džem na slepení (rybíz višně)
Postup:
- Máslo, žloutek, citronovou kůru a rozpuštěný med utřete do pěny a poté přidejte mouku. Vypracujte vláčné těsto a nechte nejlépe přes noc odpočinout v lednici.
- Po vyndání z lednice nechte těsto chvíli povolit, vyválejte cca 3 mm vysoký plát a formičkami na linecké cukroví vykrajujte kolečka, srdíčka, hvězdičky, apod., vždy v sudém počtu.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 10 minut. Upečené a vychladlé tvary slepujte džemem. Linecké cukroví uschovávejte v chladu alespoň týden, aby se rozleželo.
Tip: Mouku můžete vyměnit za kokosovou, pohankovou či jinou bezlepkovou variantu.
Zdroj: Svět zdraví