reklama

Zdravější cukroví, po kterém se jen zapráší: S mandlemi, bez cukru či lepku

Linecké cukroví

Suroviny:

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 50 g medu
  • 1 žloutek
  • strouhaná kůra z půlky citronu
  • kvalitní džem na slepení (rybíz višně)

Postup:

  1. Máslo, žloutek, citronovou kůru a rozpuštěný med utřete do pěny a poté přidejte mouku. Vypracujte vláčné těsto a nechte nejlépe přes noc odpočinout v lednici.
  2. Po vyndání z lednice nechte těsto chvíli povolit, vyválejte cca 3 mm vysoký plát a formičkami na linecké cukroví vykrajujte kolečka, srdíčka, hvězdičky, apod., vždy v sudém počtu.
  3. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 10 minut. Upečené a vychladlé tvary slepujte džemem. Linecké cukroví uschovávejte v chladu alespoň týden, aby se rozleželo.

Tip: Mouku můžete vyměnit za kokosovou, pohankovou či jinou bezlepkovou variantu.

Zdroj: Svět zdraví

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama