reklama

Zdravější cukroví, po kterém se jen zapráší: S mandlemi, bez cukru či lepku

Perníkové rohlíčky

Suroviny na 1 plech:

  • 100 g mouky dvouzrnkové, celozrnné hladké
  • 30 g špaldové hladké mouky
  • 80 g másla
  • 1 žloutek
  • 40 g přírodního třtinového cukru, jemného
  • ½ lžičky skořice
  • ¼ lžičky mletého hřebíčku
  • ¼ lžičky kypřicího prášku do pečiva, bezfosfátového
  • čokoláda a oříšky na dokončení

Postup:

  1. Z ingrediencí vypracujte vláčné těsto. Zabalte do fólie a nechte asi hodinu v lednici odležet.
  2. Z těsta tvarujte rohlíčky a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 10 minut dozlatova.
  4. Vychladlé rohlíčky máčejte v čokoládě a podrcených oříšcích.

Zdroj: Probio

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama