reklama

Zdravější cukroví, po kterém se jen zapráší: S mandlemi, bez cukru či lepku

Celozrnné linecké s mákem a povidly

Suroviny na 1 plech:

  • 200 g hladké špaldové celozrnné mouky
  • 20 g máku
  • 25 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 120 g másla
  • povidla na potření

Postup:

  1. Suroviny na těsto zpracujte dohromady. Těsto zabalte do fólie a nechte přes noc odpočívat.
  2. Těsto nechte trochu povolit a poté na pomoučené ploše vyválejte na plát silný asi 2 mm. Vykrajujte tvary, z nichž polovina bude mít uprostřed vykrojený menší otvor.
  3. Pečivo položte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 8 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
  4. Slepujte povidly.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama