reklama

Zdravější cukroví, po kterém se jen zapráší: S mandlemi, bez cukru či lepku

Košíčky se skořicovým krémem a krémem z bílé vegan čokolády

Suroviny: 

na košíčky:

  • 200 g špaldové mouky
  • 80 g přepuštěného koko Ghí od Českého Ghíčka
  • 20 g cukru
  • sůl

na skořicový krém:

  • tuhá část plechovky kokosového krému
  • 1 lžíce skořice
  • koření: špetka muškátového oříšku, mletého hřebíčku, badyánu
  • nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného pomeranče

na krém z bílé čokolády:

  • tuhá část plechovky kokosového krému
  • 1/2 tabulky vegan bílé čokolády
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžíce citronové kůry a šťávy

Postup:

Košíčky:

Na vál prosijte mouku a cukr, přidejte špetku soli a Ghíčko. Pomocí nože ho v mouce rozsekejte, přidejte další přísady a rychle vypracujte v hladké a lesklé těsto. Ideální je, nechat ho aspoň hodinu odpočinout v ledničce. Z těsta tvořte kuličky, které vždy vtlačte do vymazaných formiček. Délku pečení přizpůsobte velikosti formiček.

Skořicový krém:

Kokosový krém vyšlehejte a vmíchejte do něj koření a kůru. Vzniklým krémem naplňte cukrářský sáček a dejte ztuhnout do lednice. Poté plňte košíčky.

Krém z bílé čokolády:

Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a nechte vychladnout. Vmíchejte ušlehaný kokosový krém, šťávu a kůru z citronu a vanilkový extrakt. Vzniklým krémem naplňte cukrářský sáček a nechte ztuhnout v lednici. Poté naplňte košíčky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama