Košíčky se skořicovým krémem a krémem z bílé vegan čokolády
Suroviny:
na košíčky:
- 200 g špaldové mouky
- 80 g přepuštěného koko Ghí od Českého Ghíčka
- 20 g cukru
- sůl
na skořicový krém:
- tuhá část plechovky kokosového krému
- 1 lžíce skořice
- koření: špetka muškátového oříšku, mletého hřebíčku, badyánu
- nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného pomeranče
na krém z bílé čokolády:
- tuhá část plechovky kokosového krému
- 1/2 tabulky vegan bílé čokolády
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 lžíce citronové kůry a šťávy
Postup:
Košíčky:
Na vál prosijte mouku a cukr, přidejte špetku soli a Ghíčko. Pomocí nože ho v mouce rozsekejte, přidejte další přísady a rychle vypracujte v hladké a lesklé těsto. Ideální je, nechat ho aspoň hodinu odpočinout v ledničce. Z těsta tvořte kuličky, které vždy vtlačte do vymazaných formiček. Délku pečení přizpůsobte velikosti formiček.
Skořicový krém:
Kokosový krém vyšlehejte a vmíchejte do něj koření a kůru. Vzniklým krémem naplňte cukrářský sáček a dejte ztuhnout do lednice. Poté plňte košíčky.
Krém z bílé čokolády:
Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a nechte vychladnout. Vmíchejte ušlehaný kokosový krém, šťávu a kůru z citronu a vanilkový extrakt. Vzniklým krémem naplňte cukrářský sáček a nechte ztuhnout v lednici. Poté naplňte košíčky.