Odhlásit se můžete kdykoliv.
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více
informací o zásadách ochrany osobních údajů naleznete ZDE.
Zdravější cukroví, po kterém se jen zapráší: S mandlemi, bez cukru či lepku
Kakao a cukr prosejte a smíchejte se směsí a mandlemi. Přidejte na kousky nakrájené máslo a vejce a vypracujte v pevné těsto. Vypracování těsta vyžaduje trpělivost, chvíli trvá, než se suroviny hnětením propojí.
Hotové těsto zabalte do fólie a nechte hodinu odležet v chladničce.
Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.
Odleželé těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrajujte tvary.
Cukroví pečte po dobu asi 12 minut (v závislosti na velikosti tvarů) a po upečení nechte vychladnout na papíře. Cukroví nejlépe chutná poslepované vanilkovým nebo marcipánovým krémem.