reklama

Zdravější cukroví, po kterém se jen zapráší: S mandlemi, bez cukru či lepku

Mandlové kakaové cukroví bez lepku

Suroviny:

  • 260 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
  • 60 g drcených mandlí
  • 18 g holandského kakaa
  • 80 g moučkového cukru
  • 150 g másla
  • 1 vejce

Postup:

  1. Kakao a cukr prosejte a smíchejte se směsí a mandlemi. Přidejte na kousky nakrájené máslo a vejce a vypracujte v pevné těsto. Vypracování těsta vyžaduje trpělivost, chvíli trvá, než se suroviny hnětením propojí.
  2. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte hodinu odležet v chladničce.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.
  4. Odleželé těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrajujte tvary.
  5. Cukroví pečte po dobu asi 12 minut (v závislosti na velikosti tvarů) a po upečení nechte vychladnout na papíře. Cukroví nejlépe chutná poslepované vanilkovým nebo marcipánovým krémem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama