reklama

Zdravější cukroví, po kterém se jen zapráší: S mandlemi, bez cukru či lepku

Čokoládové cizrnové kuličky

Ingredience

  • 200 g bio cizrnové mouky
  • 125 g bio másla
  • 40 ml bio mléka pokojové teploty 
  • 4 čajové lžičky bio medu
  • špetka jedlé sody
  • 4 čajové lžičky bio vanilkového extraktu
  • 1,5 hrnku nasekané čokolády v bio kvalitě
  • Skořice, kakao, nebo oříšky v bio kvalitě na ozdobu

Postup

  1. Na mírném ohni v pánvi rozehřejte máslo a přidejte cizrnovou mouku. Míchejte asi 10 minut tak, aby se směs nepřipálila. Odstavte a přidejte mléko, med, jedlou sodu a vanilkový extrakt.
  2. Pomocí ručního šlehače vše dobře zapracujte. Přisypejte ¾ hrnku nasekané čokolády.  Nechte asi hodinu a půl odpočinout.
  3. Ze směsi vytvarujte kuličky a dejte je opět na půl hodiny na chladné místo.
  4. Mezitím si připravte vodní lázeň a rozpusťte zbytek čokolády.
  5. Kuličky v čokoládě namáčejte, můžete je poté posypat skořicí, kakaem, nebo ozdobit nasekanými oříšky. Uchovávejte je na chladném místě.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama