reklama

Zdravější cukroví, po kterém se jen zapráší: S mandlemi, bez cukru či lepku

Celozrnné dýňové sušenky

Suroviny:

  • 130 g dýně Hokkaido
  • 250 g pšeničné celozrnné mouky Babiččina volba
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 1 vejce
  • 100 g změklého másla
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mletého koriandru

Postup:

  1. Dýni i se slupkou nakrájejte a rozložte na plech. Na 180 °C pečte asi 30 minut. Vše poté rozmixujte na hladké pyré.
  2. Zázvor nastrouhejte najemno a vmíchejte do pyré spolu s vejcem a vyšlehaným máslem.
  3. Vmíchejte i zbylé ingredience a vypracujte hladké těsto.
  4. Z připraveného těsta vyválejte asi 5 mm silnou placku a poté vykrajujte jednotlivé sušenky.
  5. Ty klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 15 min, nebo dokud sušenky nebudou zlatavé.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama