reklama
Vánoce
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Zdravější cukroví, po kterém se jen zapráší: S mandlemi, bez cukru či lepku
4
/11
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: archiv PR
Celozrnné dýňové sušenky
Suroviny:
130 g dýně Hokkaido
250 g pšeničné celozrnné mouky Babiččina volba
70 g třtinového cukru
1 lžička kypřícího prášku
3 cm čerstvého zázvoru
1 vejce
100 g změklého másla
1 lžička skořice
1 lžička mletého koriandru
Postup:
Dýni i se slupkou nakrájejte a rozložte na plech. Na 180 °C pečte asi 30 minut. Vše poté rozmixujte na hladké pyré.
Zázvor nastrouhejte najemno a vmíchejte do pyré spolu s vejcem a vyšlehaným máslem.
Vmíchejte i zbylé ingredience a vypracujte hladké těsto.
Z připraveného těsta vyválejte asi 5 mm silnou placku a poté vykrajujte jednotlivé sušenky.
Ty klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 15 min, nebo dokud sušenky nebudou zlatavé.
reklama
Další zajímavé články
Prague Fashion Week na molu. Česká móda umí být dramatická, provokativní i koketní
Nemá děti a získala si filmové srdce Hugha Granta. Jaká je Renée Zellwegerová?
Christina Aguilera během roku zhubla 18 kilo. Může za to kontroverzní léčivo?
reklama
reklama
reklama
reklama