reklama

Zdravější cukroví, po kterém se jen zapráší: S mandlemi, bez cukru či lepku

Datlová kolečka s arašídovým máslem

Suroviny:

Na těsto:

  • 200 g sušených datlí
  • 100 g kokosové mouky
  • SMART SHAKE kakaový́ (1 odměrka)
  • 30 ml rostlinného mléka (sójové, mandlové, rýžové) (3-6 PL)
  • 20 ml kokosového oleje (2 PL)
  • špetka soli
  • 5 g prášku do pečiva (bezfosfátový) (½ ČL - čajové lžičky)

Na slepování koleček:

  • 150 g arašídového másla bez přidaného cukru

Postup:

  1. Datle namočte do vody a nechte je přes noc v lednici. Druhý den vodu slijte a datle rozmixujte do podoby pasty.
  2. V míse smíchejte mouku se SMART SHAKE a se špetkou soli a práškem do pečiva. Postupně přidávejte rozmixované datle, kokosový olej a po lžících mléko. Vypracujte těsto, které bude mít dobrou tvarovací konzistenci.
  3. Na dobře pomoučeném válu vyválejte těsto na cca 2-3 mm tenkou placku a formičkou na linecké cukroví vykrajujte kolečka a skládejte na plech.
  4. Pečte ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 10 minut.
  5. Vychladlé sušenky slepujte arašídovým máslem a skladujte na chladném místě. Datlová kolečka jsou výborná už 2-3 dny po odležení.

Tip:  Můžete použít i jiné druhy mouky, např. pohankovou nebo špaldovou celozrnnou. Pokud nemáte problém s laktózou, můžete místo rostlinného mléka použít klasické polotučné kravské mléko.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama