reklama

6 receptů na rychlou a zdravou večeři

Pálivé kuřecí paličky s teplým pohankovým salátem

Co budete potřebovat:

Maso

  • 12 ks kuřecích paliček
  • 2 lžíce medu
  • sůl dle chuti
  • 100 ml sojové omáčky
  • 3 lžíce ostrého kečupu Otma Gurmán
  • 3 stroužky česneku
  • Pepř dle chuti

 

Dresink

  • 60 ml šťávy z pomeranče
  • česnek
  • lžíce jablečného octu
  • lžíce medu
  • lžička římského kmínu
  • lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce olivového oleje

 

Salát

  • 3 mrkve
  • červená cibule
  • 150 g pohanky
  • červená paprika
  • 40 g polníčku
  • Hrst petrželky

Postup

  1. Smícháme dohromady olej, kečup, sójovou omáčku, nasekaný česnek a med. Marinádou potřeme kuřecí paličky ze všech stran a dáme na pekáč. Posypeme solí a pepřem, vložte do trouby a pečeme nezakryté 45 minut až 1 hodinu.
  2. Zatímco se peče maso, pustíme se do přípravy salátu. Pohanku podle návodu uvaříme. Po uvaření ji slijeme  rozprostřeme na talíř, aby trochu oschnula. Můžeme  také osušit papírovou kuchyňskou utěrkou.
  3. Mrkve nakrájíme  na užší hranolky, papriku na proužky široké zhruba 1 cm. Cibuli oloupeme  a nakrájíme  na klínky.
  4. Do mísy dáme  med, 1 lžíci olivového oleje, pomerančovou šťávu, římský kmín, nasekaný česnek, strouhaný zázvor a prošleháme. K dresinku přesuneme nakrájenou zeleninu a prohodíme, aby se všechny kousky dobře obalily.
  5. Vyklopíme na plech a dáme na 20 minut péct do trouby ke kuřecím paličkám. Občas zeleninu prohrneme, aby se opekla pěkně ze všech stran.
  6. Pečenou zeleninu a pohanku smícháme v salátové míse. Pokapeme zbylým olivovým olejem i octem a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem.
  7. Nakonec přidáme opraný polníček a posypeme nasekanou petrželí.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama