reklama

6 receptů na rychlou a zdravou večeři

Fazolkový salát

Co budete potřebovat:

  • 500 g čerstvých zelených fazolek
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • 10 sardelových řezů
  • 25 kaparů
  • šťáva z 1 citrónu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Do velkého hrnce dáme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu.
  2. Poté do ní vsypeme fazolky a necháme asi 3 minuty vařit.
  3. Pak je rychle scedíme a propláchneme studenou vodou. Fazolky si tak zachovají nejen křehkost, protože se zastaví proces varu, ale také sytě zelenou barvu.
  4. Zálivku připravíme tak, že kapary a sardelky nasekáme nadrobno, dáme do salátové mísy a promícháme s citrónovou šťávou a 4 lžícemi oleje.
  5. Fazolky se zálivkou důkladně promícháme a ihned podáváme.
  • 4 porce, doba přípravy 15 minut
  • 221 kcal / 927 kJ
  • Bílkoviny: 18 g
  • Sacharidy: 5 g
  • Tuky: 13 g
  • Vláknina: 4,6 g

Vhodné pro diabetiky, zdroj vlákniny, nízký GI

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama