Fazolkový salát
Co budete potřebovat:
- 500 g čerstvých zelených fazolek
- 4 lžíce panenského olivového oleje
- 10 sardelových řezů
- 25 kaparů
- šťáva z 1 citrónu
- sůl
- pepř
Postup
- Do velkého hrnce dáme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu.
- Poté do ní vsypeme fazolky a necháme asi 3 minuty vařit.
- Pak je rychle scedíme a propláchneme studenou vodou. Fazolky si tak zachovají nejen křehkost, protože se zastaví proces varu, ale také sytě zelenou barvu.
- Zálivku připravíme tak, že kapary a sardelky nasekáme nadrobno, dáme do salátové mísy a promícháme s citrónovou šťávou a 4 lžícemi oleje.
- Fazolky se zálivkou důkladně promícháme a ihned podáváme.
- 4 porce, doba přípravy 15 minut
- 221 kcal / 927 kJ
- Bílkoviny: 18 g
- Sacharidy: 5 g
- Tuky: 13 g
- Vláknina: 4,6 g
Vhodné pro diabetiky, zdroj vlákniny, nízký GI