reklama

6 receptů na rychlou a zdravou večeři

Omeleta s rukolou, špenátem a slunečnicovými semínky

Co budete potřebovat:

  • 50 g slepičího vejce (1 ks)
  • 40 g bílků ze slepičích vajec (ze 2 vajec)
  • 30 g baby špenátu (1 hrst)
  • 30 g rukoly (1 hrst)
  • 10 g loupaných slunečnicových semínek (1 polévková lžíce)
  • 50 ml čerstvého polotučného mléka
  • 3 g soli (0,5 čajové lžičky)
  • 3 g pepře (0,5 čajové lžičky)
  • 5 g přepuštěného másla (ghí, 1 čajová lžička)
  • 25 g žitného knäckebrotu (2 ks)

Postup

  1. V misce rozšleháme vidličkou vajíčko, bílky a mléko a vmícháme také sůl a pepř. Přidáme rukolu, špenát a slunečnicová semínka a ještě jemně promícháme.
  2. Směs vlijeme na rozpálenou pánvičku potřenou přepuštěným máslem (ghí) a z obou stran osmažíme.Podáváme s žitným knäckebrotem.
  • 1 porce, doba přípravy 15 minut, 1240 kJ
  • 295 kcal / 1240 kJ na 1 porci
  • Bílkoviny: 18 g
  • Sacharidy: 25g
  • Tuky: 13 g
  • Vláknina: 7 g

Vhodné pro diabetiky, pro sportovce, děti a vegetariány. Jídlo je vhodným zdrojem bílkovin a vlákniny.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama