Omeleta s rukolou, špenátem a slunečnicovými semínky
Co budete potřebovat:
- 50 g slepičího vejce (1 ks)
- 40 g bílků ze slepičích vajec (ze 2 vajec)
- 30 g baby špenátu (1 hrst)
- 30 g rukoly (1 hrst)
- 10 g loupaných slunečnicových semínek (1 polévková lžíce)
- 50 ml čerstvého polotučného mléka
- 3 g soli (0,5 čajové lžičky)
- 3 g pepře (0,5 čajové lžičky)
- 5 g přepuštěného másla (ghí, 1 čajová lžička)
- 25 g žitného knäckebrotu (2 ks)
Postup
- V misce rozšleháme vidličkou vajíčko, bílky a mléko a vmícháme také sůl a pepř. Přidáme rukolu, špenát a slunečnicová semínka a ještě jemně promícháme.
- Směs vlijeme na rozpálenou pánvičku potřenou přepuštěným máslem (ghí) a z obou stran osmažíme.Podáváme s žitným knäckebrotem.
- 1 porce, doba přípravy 15 minut, 1240 kJ
- 295 kcal / 1240 kJ na 1 porci
- Bílkoviny: 18 g
- Sacharidy: 25g
- Tuky: 13 g
- Vláknina: 7 g
Vhodné pro diabetiky, pro sportovce, děti a vegetariány. Jídlo je vhodným zdrojem bílkovin a vlákniny.