reklama

BLOG Češka z Česka: Jednoduchý recept na hrníčkovou nedělní bábovku

Klasika českých moučníku? Jednoznačně bábovka! Neurazí při slavnostnějších chvílích i v běžných dnech, kdy nemáte času nazbyt. Zkuste tento jednoduchý hrníčkový recept.

Foto: Češka z Česka

Co budete potřebovat:

  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • kůra z citronu
  • trochu kakaa

Postup:

Češka z Česka

Češka z Česka

Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

  1. Smíchejte cukr s vejci, přidejte olej, mouku, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a dobře promíchejte nebo šlehačem prošlehejte, aby v těstě nebyly hrudky.
  2. Rozdělte těsto do dvou misek. Do jedné misky přidejte dle chuti nastrouhanou kůru z citronu. Do další misky s těstem dejte holandské kakao také dle chuti.
  3. Těsto nalijte do vymazané formy na bábovku a pečte na 200 °C 45-50 min.
  4. Po upečení ještě horkou bábovku vyklopte na talíř a nechte vychladnout.


Další jednoduché tradiční moučníky najdete na mém blogu www.ceskazceska.cz

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama