Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.
Buchta z dýně Hokkaido
(doba přípravy 30 min )
Polévka z pečené máslové dýně
(doba přípravy 45 min )
Pikantní pomazánka z pečené dýně
(doba přípravy 1 hod )
Kompot z dýně
(doba přípravy 2 hod )
Dýňový dip
(doba přípravy 35 min )
Dýňové noky se špenátem
(doba přípravy 1 h 15 min )
Dýňové rizoto
(doba přípravy 1 hod )
Dýňové karbanátky
(doba přípravy 45 min )
Dýňové muffiny
(doba přípravy 1 hod )
12 nejoblíbenějších receptů z dýně
Sezóna dýní je po roce zase tady. A kdo by dýně pro svou variabilitu nemiloval? Nejraději připravujeme dýňové polévky, rizoto a pyré, ale i dýňový chléb, muffiny, koláče či kompoty z dýně stojí za zkoušku. Zaručujeme opravdové pochutnání, ať už z našich doporučených receptů vyzkoušíte cokoliv.
(doba přípravy 45 min)
Úvodní foto: Pixabay.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena