reklama

12 zdravých velikonočních receptů: Mrkvový beránek a mazanec bez cukru

Velikonoční nádivka

Ingredience:

  • 160 g kváskového žitného chleba
  • 200 ml polotučného mléka
  • 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 250 g šunky 95 % masa
  • 100 g nahrubo nastrouhané mrkve
  • svazek jarní cibulky
  • 60 g baby špenátu
  • 10 g bazalky
  • 1 bílý jogurt do 3 % tuku
  • 2-3 stroužky česneku
  • 20 g másla
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky muškátového květu. 

Postup:

Chleba nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem. Ve vedlejší míse smíchejte šunku, mrkev, pokrájenou nať z jarní cibulky, nahrubo nasekaný špenát, bazalku, muškátový květ, česnek s bílým jogurtem a žloutky. Ke směsi přidejte namočený chléb a promíchejte. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků a kypřící prášek. Připravenou nádivku přendejte do pekáče o velikosti 25 x 35 cm vyložený pečícím papírem a navrch nádivky položte vločky másla. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 40 minut.

Zdroj: Naturhouse

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama