reklama

12 zdravých velikonočních receptů: Mrkvový beránek a mazanec bez cukru

Mazanec bez cukru

View this post on Instagram

Velikonoce jsou za dveřmi a já dostávám hodně dotazů na to co si udělat místo mazance a jak udělat beránka🐏. Již několk let zpět jsem pro vás vymyslela, tehdy opravdu úplně náhodou, tento recept na GAPS mazanec. Tak pro ty z vás co ho jěště neznáte, doufám že bude chutnat. PS. Recept na beránka bude také ✌️ #GAPS #velikonoce #Gapsmazanec #pecemenavelikonoce #velikonocnimazanec #bezlepku #bezmouky #bezmleka #gapspractitioner #velikonocebezlepku #mazanec GAPS MAZANEC Potřebujete: • 2 a ½ hrníčku kešu ořechů • 2 vejce – oddělené na žloutek a bílek • 1 lžička jedlé sody • hrst rozinek, nebo nakrájené datle – můžete vynechat • hrst vlašských ořechů • mandle na plátky na ozdobu • Med v případě nutnosti osladit, stačí i jedna lžíce, ale chutná skvěle bez. • ½ lžičky tuku na vymazání formy (kokosový, máslo ghí) Kešu ořechy je nutné nejdříve namočit na 6 hodin, potřebujete, aby byly měkké. Když jsou měkké, slijte z nich vodu a dejte je do mixéru. Přidejte žloutky, jedlou sodu a rozmixujte vše do úplně hladkého těsta. Pokud zůstane nějaký kousek větší, nevadí, ale většina by měla být rozmixovaná. V samostatné misce vyšlehejte bílky na tuhý sníh. Přidejte je do ořechového těsta a lehce ho lžící promíchejte tak, aby se sníh pěkně spojil s těstem. Nepoužívejte už ale mixér, ať těsto zůstane nadýchané. Nakonec vmíchejte rozinky a na kousky nakrájené vlašské ořechy. Připravte si kulatou pečící misku (moje byla v průměru asi 15 cm) a vyložte ji omaštěným pečícím papírem. Nalijte těsto do misky a uhlaďte povrch. A posypte plátky mandlí. Pečte na 175 °C. asi 40 minut. Nechte mazanec vychladnout, než ho budete krájet.

A post shared by Jana Dell Plotnárková (@ibezcukrutojde) on

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama