reklama

12 zdravých velikonočních receptů: Mrkvový beránek a mazanec bez cukru

Jarní koláč s bylinkovým tofu krémem a hráškem

Ingredience:

  • těsto dle volby či např. 4 - 5 tortill
  • 600 g tofu natural (např. Alfabio)
  • 100 g mletých blanšírovaných mandlí či kešu oříšků
  • 3 - 4 citróny
  • 2 lžíce tahini
  • 2 lžíce sojanézy (např. kupovaná Kalma)
  • 1 lžíce světlého misa (není nutné)
  • 2 - 3 jarní cibulky
  • svazek čerstvé bazalky
  • svazek čerstvé máty
  • 300 g kvalitního mraženého (či čerstvého, pokud je v sezóně) hrášku

Postup:

Tofu vybalíme z balíčků, omyjeme, osušíme, zabalíme do čistých utěrek a zatížíme (např. prkénkem a na něm těžkými konzervami). Necháme nejméně hodinu (ale klidně déle) lisovat. Tortilly vyskládáme do formy tak, aby se překrývaly a vytvořily okraj. Potřeme je olejem a necháme opéct v troubě do křupava. Tak si vytvoříme korpus na koláč. Mezi tím vybalíme tofu a rozdrobíme ho do mixéru (ideálně typ sekáček - food processor). Přidáme rozemleté ořechy, citrónovou šťávu (začneme s dvěma citróny), tahini, sojanézu, miso a rozmixujeme na hladký krém. Pokud je příliš hutný, přidáme citrónovou šťávu a/či trochu vody. Osolíme a opepříme. Ochutnáme a dle chuti přidáme (další) citrónovou šťávu. Čerstvé bylinky a cibulku nasekáme ostrým nožem na malé kousky a vmícháme do tofu krému.

Zdroj: veganotic.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama