reklama

Zbyla vám vejce z Velikonoc? Tři rychlé recepty, které z vás udělají mistra kuchyně

Pokud vám po letošním hodování zbyla doma vajíčka z výslužky, nezoufejte. Můžete z nich připravit klasiku, která vás přenese do dětských let, uvařit frittatu se slaninou nebo si nachystat zdravou snídani. Podívejte se na tři zajímavé a jednoduché recepty.

Foto: Zdeněk Bašus

1. Vaječný aspik

Tomuto receptu se občas říká i vaječná tlačenka a rozhodně chutná lépe, než zní jeho název. Přeneste se zpátky do dětských let a připravte si domácí aspik. Podívejte se, jak na to.

 

2. Chlapská frittata

Slanina, klobása, vejce, sýr a brambory. Tyto ingredience vám stačí na uvaření skvělé a opravdu syté večeře, ale klidně to může být i snídaně. Podívejte se na recept na vydatnou frittatu.

 

3. Luxusní snídaně, vejce Benedikt

Pokud vám zbyly i čerstvá vajíčka, připravte si zdravou snídani, která navíc hezky vypadá. Vejce Benedikt si lidé obvykle dávají v restauraci, ale není to nic složitého. S naším receptem to hravě zvládnete i doma.

To sníš: Vejce Benedikt
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama