reklama

Zavařování jedna radost. Okurky, houby či řepa. Co z toho okouzlí vaše chuťové buňky?

Americké okurky

Ingredience

  • 2,5 kg omytých okurek
  • 4 cibule 
  • 2 lžíce přípravku na nakládání (například Lako Labeta)
  • 100 g cukru 
  • 0,5 l octa
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička kari koření

Tip: Stejně chutné jsou i řezy z mladých cuket.

Postup

  1. Nejdřív nastrouháme okurky a cibuli na plátky a prosypeme je dvěma lžícemi přípravku na nakládání. Necháme odležet alespoň hodinu, aby pustily šťávu.
  2. Mezitím si připravíme nálev ze všech zbylých surovin - ocet, koření a cukr společně 5 minut svaříme (není tedy nutné připravovat ho předem). Bude poměrně ostrý, ale to je naším cílem.
  3. Šťávu z okurek dobře vymačkáme a napěchujeme je do čistých sklenic. Zaléváme ještě horkým nálevem. Vždy je nutné sklenice po uzavření ještě sterilovat 20 minut alespoň na 82 stupňů.
  4. Ve směsi koření je možné hodně experimentovat, ale lák by měl být vždy hodně pikantní - po odležení zjemní.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama