reklama

Zavařování jedna radost. Okurky, houby či řepa. Co z toho okouzlí vaše chuťové buňky?

Nakládaná cuketa

Ingredience

  • 500 g cukru
  • 1 palička česneku
  • 500 ml octa
  • 2 l vody
  • 4 cukety
  • 1 balíček přípravku na zavařování
  • 2 červené feferonky

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Cuketu nakrájíme na silnější kolečka, česnek oloupeme, feferonky nakrájíme na kolečka.
  2. Vodu smícháme s octem, cukrem, dekem a povaříme. Nálev necháme vychladnout.
  3. Cuketu naskládáme do čistých sklenic, přičemž přidáme pár koleček feferonek a česnek. Pak vše zalijeme nálevem.
  4. Sklenice dobře uzavřeme a zavařujeme tak 5 minut od počátku varu. Po částečném zchladnutí obrátíme sklenice s nakládanými cuketami dnem vzhůru.
  5. Stejně jako cukety můžeme zavařovat i mladé dýně nebo patizony. Pestrá a lahodná směs vznikne smícháním všech tří druhů. Nakládané cukety podáváme jako přílohu k masu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama