reklama

Začíná sezóna rebarbory. Upečte z ní šneky, lahodný koláč nebo nevšední bábovku

Rebarborová bublanina s jahodami

Ingredience

  • 400 g bio polohrubé mouky (můžete zkusit i alternativu - např. bio špaldovou mouku)
  • 1 svazek bio rebarbory
  • 1 balení bio jahod (vanička)
  • 1 bio citron
  • 200 g cukru krupice
  • 5 bio vajec
  • ½ sklenky bio oleje
  • 1 sklenku bio mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • cukr moučka na posypání

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a trochou citronové kůry do husté pěny. Následně opatrně přidáme mouku a prášek do pečiva. Poté postupně přiléváme olej a mléko. Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté.
  2. Vymazaný plech nebo pekáč vylijeme těstem, na něž poklademe rozkrájené jahody a rebarboru.
  3. Pečeme na 180 stupňů tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí z těsta čistá. Dejte však pozor, abyste bublaninu příliš nevysušili, měla by zůstat krásně nadýchaná. Po upečení posypte cukrem moučkou přes sítko.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama