reklama

Ke snídani si upečte něco z rebarbory: šneky, lahodný koláč nebo nevšední bábovku

Rebarboroví šneci

Ingredience

  • 70 g změklého másla
  • 3 žloutky
  • 370 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • 30 g čerstvého droždí
  • 300g rebarbory
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 70 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 90 g mletých lískových ořechů
  • 150 ml mléka
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • sůl
  • půl lžičky mleté skořice

Postup

  1. Rozemleté oříšky (70 g) si opražíme na pánvi nasucho. Droždí si rozdrobíme, přidáme cukr a vlažné mléko. Necháme vzejít kvásek.
  2. Smícháme ho s moukou, oříšky, žloutky, máslem, droždím a špetkou soli. Těsto vyšleháme ručním mixérem a necháme hodinu přikryté na teplém místě kynout.
  3. Drobenku si připravíme z másla, mouky, cukru, prášku do pečiva. Rukou vmícháme vanilkový cukr a zbývajících 20 g oříšků. Necháme odpočívat v chladu. Rozšleháme žloutky se šlehačkou a skořicí. Rebarboru oloupeme, opereme a osušíme. Nakrájíme na zhruba půl centimetrové kousky.
  4. Z těsta vyválíme obdélník o velikosti 38×25 cm. Polovinu potřeme směsí ze žloutků, šlehačky a skořice. Posypeme polovinou rebarborových kousků a drobenky. Z delší strany těsto zabalíme. Ze závinu ostrým nožem krájíme asi dva centimetry silné plátky. Šneky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Každý kousek potřeme žloutkovou směsí a posypeme rebarborou a drobenkou.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut. Šneky necháme vychladnout a posypeme je práškovým cukrem a podáváme.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama