| 0.5 kg | jablko | |
| 0.1 kg | med | |
| 0.1 l | jablečný ocet | |
| 3 ks | vepřové koleno | |
| 6 ks | vepřové nožičky | |
příloha | ||
|---|---|---|
| 3 stroužky | česnek | |
| sůl | ||
| 2 ks | vejce | |
| 0.3 kg | brambory | |
| majoránka | ||
| sádlo | ||
| 0.3 kg | ječné kroupy | |
| listová petržel | ||
podle potřeby | ||
| sůl | ||
Nožičky a kolínka vykostíme, osolíme, pokapeme jablečným octem, pokapeme medem a svážeme do původního tvaru. Maso na povrchu znovu osolíme, nastrouháme na něj jablka a pečeme při 160 °C asi 2 hodiny.
Na placky použijeme ingredience uvedené na přílohu. Kroupy uvaříme, brambory nahrubo nastrouháme. Přidáme nadrcený česnek, vejce, natrhanou majoránku, nakrájenou petrželku a sůl. Promícháme těsto a lžící tvarujeme placičky. Smažíme do zlatova na sádle.
Vepřové koleno pečené na jablkách podáváme s kroupovými plackami a přelijeme výpekem.
Autor:Alakarte-cz








Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena