Recept na velikonoční sušenky ve tvaru zvířátek
1) Příprava surovin.
2) Do mísy si odvážíme mouku, cukr, přidáme citronovou kůru, rum, přírodní vanilkový extrakt (lze vynechat), 2 žloutky a studené máslo přímo z lednice, nakrájené na kostky.
3) Na prkénko či vál vždy dáme kus těsta a po částech po něm přejíždíme směrem od sebe hranou ruky.
4) Vzniklé pláty opět dáme rychle dohromady v těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň dvě hodiny v lednici, ideálně přes noc.
5) Po vyjmutí z lednice necháme těsto pár minut na vále, poté rozválíme na plát (cca 3 milimetry silný).
6) Vykrajujeme požadované tvary, zde jsme zvolili motiv slepičky.
7) Vykrajované tvary skládáme na plech vyložený pečicím papírem, dozdobíme malými lentilkami.
8) Část zbytku těsta obarvíme kakaem a tvoříme kuličky, ze kterých sestavíme ovečky.
9) Vychladlé velikonoční sušenky naskládáme do krabičky a skladujeme v lednici. Podáváme například kávě či čaji.
Velikonoční sušenky a finanční náročnost
Ingredience na velikonoční sušenky nás vyjdou na zhruba 55 Kč.
Vyzkoušejte také další velikonoční recepty
Vypečený velikonoční mazanec
(doba přípravy 2 h 40 min )
Domácí velikonoční jidáše
(doba přípravy 2 hod )
Velikonoční věnec
(doba přípravy 2 h 40 min )
Biskupský velikonoční beránek
(doba přípravy 1 h 15 min )