reklama

V těžkých dobách jsem vařila. Kamala Harrisová prozradila svůj rodinný recept

“V těžkých dobách jsem se vždycky obrátila k vaření. Letos bych se chtěla s vámi podělit o svůj oblíbený rodinný recept na Den díkůvzdání," napsala americká právnička a budoucí viceprezidentka Spojených států na svůj Twitter. Na své sociální sítě pak samotný recept zveřejnila.

Foto: Reuters

Už vloni Kamala Harrisová strhla lavinu reakcí, když minutu před živým vstupem do talkshow Politics Nation popisovala postup, jak správně osolit krocana na Den díkůvzdání.

Letos se se svou kuchařskou vášní podělila o něco víc - na svém Twitteru zveřejnila svůj oblíbený recept, ve kterém používá tradiční kukuřičný chléb, pikantní klobásky a sladká jablka. 

Ingredience

  • 2 balení směsi na kukuřičný chleba
  • 0,5 kila pikantních vepřových klobás
  • 2 nasekané cibule
  • 2 nakrájená jablka
  • 4 stonky celeru, nakrájené na kousky
  • 3/4 hrnku kuřecího vývaru
  • 1/4 hrnku rozpuštěného másla
  • 1/4 hrnku čerstvé petrželky, nasekané
  • 2 lžičky šalvěje
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1/2 lžičky rozmarýnu
  • sůl a pepř

Postup

  1. Pečte kukuřičný chleba podle instrukcí na obale. To můžete udělat i den předem.
  2. Jakmile po upečení zchladne, rozdrobte ho na kousky. 
  3. Klobásky vyjměte z obalu, nakrájejte na kousky a opražte do hněda na trošce oleje.
  4. Jakmile je osmahnuto, pomocí děrované naběračky kousky klobásek vyndejte z pánve a dejte stranou. 
  5. Na stejné pánvi restujte zeleninu a jablka. 
  6. Osmaženou směs přeneste z pánve ke klobáskám a rozdrobenému kukuřičnému chlebu. Přidejte rozpuštěné máslo, bylinky a kuřecí vývar a smíchejte. 
  7. Vložte tuto směs do pekáče a pečte 40 minut na 190 stupňů.
"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama