reklama

Udělejte si doma smažák snů. Šéfkuchař prozradil tajemství nejdražšího sýru v Praze

Smažený sýr ze sítě restaurací Lokál není žádná hotovka za sto korun. Šéfkuchař Marek Janouch prozradil, jak si udělat osvědčenou klasiku tuzemské gastronomie jako v restauraci. Podívejte se a nechte se inspirovat na domácí vaření.

Video: Zdeněk Bašus

Návštěvu restaurace si řada Čechů nedokáže představit bez smaženého sýra. Jenže gastronomické podniky jsou momentálně zavřené, takže nezbývá než si nechat jídlo doručit domů, nebo si ho uvařit.

S 30procentním smaženým "nešvarem" tuzemské gastronomie neúspěšně bojoval v televizi už Zdeněk Pohlreich, zvítězit se mu ale nepovedlo. 

V síti restaurací Lokál se proto před řadou let zamysleli nad tím, jak vyjít lidem vstříc a udělat tuhle klasiku kvalitně. "Řekli jsme si: Proč ho nemít? Ale uděláme ho jinak a líp, než to mají všude jinde," vysvětil šéfkuchař Marek Janouch. 

Smažák z Lokálu si můžete objednat u nich ve výdejním okénku a odnést si ho s sebou domů, nebo si ho zkusit sami udělat.

Co budete potřebovat:

  • eidam 30 %
  • polohrubou mouku 
  • vajíčka
  • strouhanku
  • přepuštěné máslo

Postup:

Sýr obalte jako klasické řízky. Přepusťte si v rendlíku máslo, ve kterém budete obalený sýr smažit. Ano, trik je v tom, že místo v oleji se smaží v přepuštěném másle. A díky polohrubé mouce vám nevyteče. Vyndejte ho, až bude zlatavý. 

Smažený sýr je nejlepší podávat s vařeným bramborem a čerstvou pažitkou. Dobrou chuť.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama