reklama

Udělejte si smažák snů. Šéfkuchař prozradil tajemství nejdražšího sýru v Praze

Smažený sýr ze sítě restaurací Lokál není žádná hotovka za sto korun. Šéfkuchař Marek Janouch prozradil, jak si udělat osvědčenou klasiku tuzemské gastronomie jako v restauraci. Podívejte se.

Video: Zdeněk Bašus

Návštěvu restaurace si řada Čechů nedokáže představit bez smaženého sýra. S tímto "nešvarem" tuzemské gastronomie neúspěšně bojoval v televizi už Zdeněk Pohlreich, ale zvítězit se mu nepodařilo.

V síti restaurací Lokál se proto zamysleli nad tím, jak vyjít lidem vstříc a udělat tuhle klasiku kvalitně. "Řekli jsme si: Proč ho nemít? Ale uděláme ho jinak a líp, než to mají všude jinde," vysvětil šéfkuchař Marek Janouch. 

Smažák z Lokálu si můžete objednat u nich v okénku a odnést si ho s sebou domů, nebo si ho zkusit sami udělat.

Co budete potřebovat:

  • eidam 30 %
  • polohrubou mouku 
  • vajíčka
  • strouhanku
  • přepuštěné máslo

Postup:

Sýr obalte jako klasické řízky. Přepusťte si v rendlíku máslo, ve kterém budete obalený sýr smažit. Ano, trik je v tom, že místo v oleji se smaží v přepuštěném másle. A díky polohrubé mouce vám nevyteče. Vyndejte ho, až bude zlatavý. 

Smažený sýr je nejlepší podávat s vařeným bramborem a čerstvou pažitkou. Dobrou chuť.

reklama
reklama
reklama