reklama

Recepty podle Jamieho Olivera jen z pěti ingrediencí

Rib eye steak

Ingredience

  • 600 g rib eye steaku, ideálně 5 cm tlustého
  • 4 stonky čerstvého rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 350 g rozmixovaných hub
  • 600 g kvalitních bílých fazolí

Postup

  1. Rozpalte pánev na střední úroveň.
  2. Obalte steak v mořské soli a černém pepři a smažte jej z obou stran 10 minut - měli byste dosáhnout krásné barvy na venkovní straně, přičemž ve středu zůstane steak medium rare. Míra je ale na vás a na tom, co máte rádi. 
  3. Mezitím oloupejte česnek a ze stonku rozmarýnu oloupejte jehličky.
  4. Až budete mít steak hotový, dejte jej na talíř a přikryjte tenkou fólií.
  5. Na středně rozehřáté pánvi 30 sekund opékejte rozmarýn, pak přidejte česnek a houby a vařte 8 minut, než se osmahnou dozlatova. 
  6. Pak přidejte fazole i šťávu z nich a jednu polévkovou lžíci červeného vinného octu a nechte slabě vřít 5 minut.
  7. Nakonec steak umístěte na fazole a ostatní ingredience a můžete servírovat. Klidně přidejte také trochu panenského olivového oleje.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama